Baku
17-04-2013, 20:12
a wiec studiowałem ostatnio kziazeczke państwa Schultz i wpadłem na mały rozdzialik o chodowli innych gatunków razem z pająkami .... ( zeby nie było ze se wymyśliłem :P :P )
no więc z całego artykułu wniosrk jest taki : nie ale :
i właśnie o to ale teraz chodzi :]
wielu chodowców w stanach " zasadza " hodowle róznych lądowych isopoda
(u nas jest takie coś - porcelio scaber - mozna to znależć pod płytami chodnikowymi :] ( do 15 mm ) )
w swoich terrariach , czemu są one destruentami dotego musi być jakiś związek pomiędzy obiema grupami w naturalnym środowisku ( czemu pająkom na wolnośći resztki nie pleśnieją :P:P ) poniewaz pająki zupełnie ignorują te skorupiaki ( dorosłe - małe pająki je zjedzą ) a porcelie nie robią nic pająkowi poza czyszczeniem mu pajęczyny i okolic z odpadków po śniadaniu : ]
nie wiem jak wy ale ja zasadze sobie kolonie :]
no więc z całego artykułu wniosrk jest taki : nie ale :
i właśnie o to ale teraz chodzi :]
wielu chodowców w stanach " zasadza " hodowle róznych lądowych isopoda
(u nas jest takie coś - porcelio scaber - mozna to znależć pod płytami chodnikowymi :] ( do 15 mm ) )
w swoich terrariach , czemu są one destruentami dotego musi być jakiś związek pomiędzy obiema grupami w naturalnym środowisku ( czemu pająkom na wolnośći resztki nie pleśnieją :P:P ) poniewaz pająki zupełnie ignorują te skorupiaki ( dorosłe - małe pająki je zjedzą ) a porcelie nie robią nic pająkowi poza czyszczeniem mu pajęczyny i okolic z odpadków po śniadaniu : ]
nie wiem jak wy ale ja zasadze sobie kolonie :]