Zobacz pełną wersję : mącznik
kamil1987
04-04-2013, 12:36
czy mozna małe pajączki(L1-L6) karmić tylko mącznikiem??? bo przeczytałem że niewolno ..... a wasze zdanie?
czy urozmaicić diete od czasu do czasu pinkami??
Ja wszystkie moje pajaki karmilem od gowniarzy do obecnych form tylko macznikami.
Nie zauwazylem jakichkolwiek przeciwwskazan.
Czego nie wolno to malutkiemu pajakowi dawac duzego, zywego macznika.
kamil1987
04-04-2013, 12:42
nom...ja vagansowi L3-4 dawałem takiego mącznika z 3-4 cm i sobie radził z nim... ale eadze neidawać :D
kamil1987
04-04-2013, 12:43
*lepiej niedawać
RAMMSTEIN1
04-04-2013, 12:43
możesz karmić mączniakami, malymi świerszczami, wszystkim co jest wielkosci karapaksu pajaka ( lub nieco wieksze ). ;)
...czyli np. kluczowa czescia ciala Rammsteina.
RAMMSTEIN1
04-04-2013, 12:49
hmmm...
no fakt, np. blondi po 150 wyl. :P:P:P
a np. dla E. carpaticus po pierwszej wyl. kluczowa czesc ciala msk bedzie jak znalazl i takiemu carpaticusowi starczy na hoho i jeszcze troche <lol2> :D:D:D:D
hehehe spokojnie możesz karmic ale ne Rammsteina narządami tylko maczniakami:D
pozdrawiam!
kamil1987
04-04-2013, 13:18
spox ...chodzno tu na chwile Rammstein do mnie....ciach ciach i po nużce....buhahah:D
nie ma problemu z tymi macznikami... z moich obserwacji wynika ze nawet lepiej smakuja moim pajakom maczniki niz pinki...
Rammstein: blondi po 150 wylince bedzie miala karapaks wielkosci okolo 6 cm :D, wkoncu jak osiagnie max rozmiary to po wylinkach rosnac nie bedzie ;p
patrzac na to bardziej realistycznie blondi nie dozyje chyba 150 wylinki.... wiec karapaksu juz jako tako ie bedzie :D
ale wracajac do tematu... tez karmie moje maluszki macznikami, ewentualnie swierszczem jak sie trafi mniejszy ;)
RAMMSTEIN1
04-04-2013, 13:22
loool :D spoko, jeszcze 2 nogi mi zostaly :P:P w razie czego pisz, tez moge oddac za 10000000 zł :D
msk - oddaj swoja...noge na karme dla pajakow :P
RAMMSTEIN1
04-04-2013, 13:24
blondi będzie rozmiarów bylego WTC lub wieksza :>
w koncu msk pisal o kluczowej czesci =) odpoweidzialem ze blondi musialaby miec kilkaset metów :P:P
Awikularia
04-04-2013, 13:35
Ja karmie pajaki macznikami od kiedy je mam (znaczy pajaki, a nie maczniki), rosna i nawet sie rozmnazaja, a geniculaty ode mnie (para odchowana na macznikach) zasilily bez mala pol Polski.... ;)
Z jaszczurkami sie wam myli, moi drodzy...
a moje nhandu gardzi nimi...:(
a ja normalnie niechce mi sie jechac do wedkarskiego po pinki to karmie maczniakami a mam gigasa L2 jemu przecinam maczniaka albo jakas mała mucha sie nawinie ;]
WojtasWroc
04-04-2013, 15:38
heh :)
ja mam jedna geniculatke od Avi :)))))))))))))
rastafaq
04-04-2013, 15:43
Mowiles juz to sto razy.
A ja mam Boehmei od Heńka.
Czemu lepiej nie dawac?????
a apropo much i przeciwskazan w karmieniu... chyba raczej nie powinno sie karmic robactwem ktore zostalo zlapane w domu moglo miec kontakt z roznym g***** i metalami ciezkimi nie szkodzi to pajaka??
Hwarang czytałem coś o nie przekarmianiu mączniakami gadów bo niby szybko się przetłuszczają czy jakoś tak w jakimś opisie to jest ,kamil1987 napewno to czytał i mu się pomieszało zresztą masa osób sądzi że mączniaki w większych ilościach szkodzą pająkom a wszyscy wyczytali to w opisie jaszczóra jakiegoś.Bo na forum o pająkach nikt nie pisał o tym.Niewiem czy w Faq jest odpowiedz na o pytanie ale jesli niema można było by dopisać że mozna karmić samymi mączniakami lub samymi larwami much pająki od 1wyl do np 7wyl i nic im nie będzie.
Ale to dotyczy gadow, a one jak wiadomo potrzebuja nieco innych warunkow do zycia i nieco innej diety.
A kamil1987 powinien zastanowic sie co wypisuje, zanim zacznie to wypisywac, bo moze wprowadzic kogos w blad. Pomijam juz fakt, ze zadal pytanie, potem sam sobie na nie odpowiedzial... dwa razy... :/ (obie odpowiedzi bledne :>)
Rammstein lubi maczniki, bo sa takie dlugie i sie wija.
RAMMSTEIN1
05-04-2013, 04:25
Są palce lizać szczególnie z musztarda i ketchup'em - ech...za duzo ogladam Fear Factory :)
Ale i tak uwazam ze to lepsza dieta, od jedzenia ktore ma msk - wszelkie odpadki typu...ekhem... :>:>:>:>:>:>
...moze i zarcie w McDonald's to rzeczywiscie kawalek przypieczonej kupy, ale mi smakuje, so go awaey kthx =)
RAMMSTEIN1
05-04-2013, 05:51
Tak, masz rację. Zawsze można sobie wyobrażać że odchody to jedzenie z McDonald's - tak, racja ! :) biedny msk :((
chris.smithi
05-04-2013, 07:40
wracając do tematu mój smithi L1 wcina mączniaki i raz dostał wylęg świerszcza. A co do żarcia z McDonalda to jest żeczywiście gówno