Zobacz pełną wersję : Przepolowiony odwolok
Nirvana182
04-03-2013, 13:57
czesc brat mi dzisiaj wyslal smsa o tresci: "moj pajak ma przepolowiny pod skora odwlok, to wyglada tak: (!) tylko to prezepolowienie jest gdzies tak do polowy to troche pulsuje to normale??????????????????? przepolowienie jest pod skora"
nie wiem dokladnie o co mu chodzi jak to mozliwe ze on to widzi i czy mu chodzi o serce pajka??
Atrax Robustus
04-03-2013, 13:58
A moze jemu chodzi o wylinke?
Przepolowiony pajak... to brzmi znajomie.
buhehhe raczej tak Atrax gdyby był naprawde przepołowiony to by był death:)
pozdrawiam!
po wylince duzego pajaka wyraznie widac silne pulsowanie serca, w okolicy Pedicel`u.. moze to wygladac groznie ale jest w miare normalne...
jesli to o to chodzi to nie ma sie czym martwic... choc najlepiej jakas fotke przedstawic...
Atrax Robustus
04-03-2013, 14:15
Pulsowanie to jest normalne, teraz tylko pytanie, czy aby brat Nirvana182'y nie probowal czasem "pomagac" pajakowi.
to samo pomyślałem co Atrax ,Nirvana wyślij esemesa bratu aby nie dotykał pająka i nie przeszkadzał mu w jakikolwiek sposób.
może brat próbował zasklepić odwłolok??
pozdrawiam!
Hej napisz kiedy ostatni raz widziales swojego pajaka?? Jak wtedy wygladal, czy widac bylo ze zbliza sie wylinka, wedy pewnie wszystko sie wyjasni:)
A ja proponuje poinformowac brata ze jak cos jest nie tak z odwlokiem niech nigdy nie maca zadnego pajaka...
bo albo wylinka albo pajak kituje, tak czy inaczej nie pomoze a w przypadku wylinki zaszkodzi...
Nirvana daj znac co braciszek zrobil :)
a jaki to pajak?? u mojego smithiego L5 widac na odwloku cos w rodzaju krzyza, wyglada to wlasnie tak jak pekniecie... raz qmpel tez sie przestraszyl ze przekarmil pajaka i mu pekl, a to po prostu tak wyglada... to samo moge zaobserwwac u kedziorka kumpla po 7 wylince.
wedlug mnie nie ma sie czym martwic. moze nawet wstawie tutaj fotke mojego smiciorka i zobaczycie o co mi chodzi :) ale to potem, teraz nie mam czasu :P
Może mu chodzi o takie jakby naczynia krwionosne na odwloku (dobrze je widac u mlodych smithi zaraz po wylince, taka prega z rozgalezieniami)?
to stalaz miesniowy odwłoku... no tez o tym pomyslalem :)
pajaki nie maja naczyn krwionosnych, maja układ otwarty