Zobacz pełną wersję : pomużcie!!!!
mam ptasznika kędzierzawego najprawdopodobniej samica ma ona 6cm ciałka po której ona morze być wylince????
kolo 10-11L ale tego nie da sie tak okreslic....
a jeśli był by to samiec??
to raczej nie 13 bo był by ok 9-10 ale to na bank miałby już blubusy więc widać by było
to w takim razie jest samica bo nie ma chaczyków ani balbusów
qrde samiec dorasta 6,5- gora 7 a koiedy miała wylinke?? bo one sie napełniają ok 21-27 dni po wylince ok
z jakieś 3 mieśiące temu, a co niby sie napełnia??
napełniają się bulbusy
moim zdaniem to samica chodź ne jestem pewny bo to ciężko określić nie wiem jakie warunki jaka częstotlowość karmienia itp !
bulbusy :)) po wylince ma puste, dopiero kilka tygodni po napelnia... bedziesz wiedziala bo sieci duzo do tego zrobi...
ale to nie jest samiec raczej
temp. 26-28 stopni karmiona co kika dni. czy moge dopuścic dorosłego samca do niej?
nie wiedziała tylko wiedział jestem chłopakiem!!! Wiem dokładnie jak wygląda dorosły samiec jak pobiera nasięnie (napełnia balbusy) ale nie jestem na 100% pewien czy to samica po tym jak jedna książka mnie w błąd wprowadziła ze sprawdzaniem płci
sprobuj , nic sie nie stanie... jesli samica bedzie uciekac to prawdopodobnie nie jest jeszcze dojzala... jesli uciekac bedzie samiec to mozliwe ze nie jest jeszcze napelniony..
a jak bedzie wszystko oki... to zaczna tanczyc sobie.. :)
no to sorry za błąd w Rodzaju...
a jak pytasz sie " co sie niby napełnia" to z tego wnioskuje ze mozesz nie wiedziec..
wiec napisałem..
ale nie napisał co się napełnia a ja nie zajarzyłem:) jeśli to samica czy moge dopuścić samca??
http://terrarium.com.pl/forum/read.php?f=16&i=32591&t=32559
ale pszed dopuszczeniem musze ją chyba dobże nakarmić, ale ona ostatnio wogule nie chce jeść
zajefajny
25-02-2013, 14:39
Ja mysle ze po 11L
brachypelma15
25-02-2013, 14:40
moim zdaniem to on jest po 11 L :)
dzięki tesz masz pozdro odemnie:)
jak nie chce jeść to znaczy że jest już najedzona:) hehehe czyli możesz sprobować je dopuścić
pozdro!
Nie chcę się czepać ale widziałeś na oczy takiego pająka? Widzę, że jesteś nowy na forum więc fajnie się strzela - a może jest po 2 litrach? Nie pisze się Lx tyle po x wyl. L używa się do rozwoju chrząszczy. Ptasznik to raczej nie owad.
morda, nie fajnie tylko "ZAJEFAJNIE":))
pomużcie, bo morze jest głębokie i szerokie i jak widze takie ortografy to zaczynam sie zastanawiać czego teraz w szkole uczą:o
to moze jej sie wylinka zbliza?? u kedziorkow samice sa dosc łagodne w stosunku do samca...wiec jak bedziesz uwazal to napewno nic sie nie stanie
morda nie badz taki skrupulatny :)) wszyscy uzywaja L do okres liczby wylinek, nawet ci co o tym wiedza... :)