Zobacz pełną wersję : czy to wylinka
Wlorzylem mojego vagansa (L4) do pojemnika po poatyczkach do uszy i zrobilem mu maly domek, on pod nim wykopal malom dziure i zapchal wyjscie ziemia, czy to znak, ze bedzie przechodzil wylinke, bo jak nie to chce odsunac ziemie i podzc mu pokarm
Mam małe vagansy i non stop tak robią. To wcale nie musi być wylinka. Możesz go odkopać, żeby mu dać jeść. Ja tak robię.
Albo poczytać Archiuwm. Jak się zakopał to albo wylinka, albo kaprys pająka. Jak zaczął ciemnieć to wylinka.
RAMMSTEIN1
23-02-2013, 03:24
Moze miec wylinke, ale B. vagansy bardzo lubia kopac - moje vagansy non stop siedza pod ziemia i rzadko wychodza. :)
to ze sie zakopuje nie znaczy ze to wylinka, przynajmniej u malego.. w nocy wychodzi prawdopodobnie.... mozesz połozyc mu ubitego pinka przy wejsciu do norki.. rano pewnie go juz nie bedzie...
A po kiego mu rozwalacie kryjowke zeby dac jesc. Jak bedzie chcial to sam wyjdzie. Tylko go stresujecie:(
Pozdrawiam
NAzar
dokładnie nazar pająk wyczuje że coś się rusza:)
i że to może być papu:)
SID7426170
23-02-2013, 03:58
Ja mam Vgansa L5 i prawie ciągle przesiaduje w swojej norce. Jedzenie mu zostawiam przed wiejsciemn do norki i jak jest głodny to sie skusi :) Gdy nieprzyjmyje pokarmu to sprawdzam czy zmienia kolor jesli tak to bedzie miał wylinke - włsnie ja przeszedl :]]]]
u vagansów to jest tak, ze jak sie przygotowywuja do wylinki to sie całkowicie zakopuja, a jak sie zakopują mając taki kaprys to zostawiają przynajmnie dziure która co najwyzej zalepiaja pajączyna.
Ja mam 2 vagansy L3-L4 od paru dni ale żaden z nich <jeszcze> się nie zakopał. :)
RAMMSTEIN1
23-02-2013, 04:45
...muszą się przyzwyczaić do nowego miejsca i z pewnością po pewnym czasie zaczną kopać norki :>
Atrax Robustus
23-02-2013, 06:20
Tak, wylinka, albo fochy :)
Może to byc wylinka ale wcale nie musi. Dziwne pytanie. Musisz poznać zahcowanie pająka to bedziesz wiedział czy woli być zakopany czy nie:)
brachypelma15
25-02-2013, 15:00
Nie koniecznie jest to wylinka