Zobacz pełną wersję : Święta, święta...
http://fakty.interia.pl/news?inf=490689 - dlaczego mi nie mogło się to przytrafić?? :(((
RAMMSTEIN1
22-02-2013, 15:49
no tak...
szkoda ze to nie w poblizu mnie...doszedlby jeszcze okaz do hodowli, a tak....lipa :(
jak u mnie znajde katnika to tez na policje zadzwonie.
A tak serio to bym tez chcial znalesc takiego agenta u mnie na scianie.
dobre , dobre... moze mu samotnie bylo w te swieta.. szukał towarzystwa.. tak daleko od domu w koncu :))
Zdarza się nieraz że w hurtowniach bananów jest troszkę robactwa z importu :) Znajomy opowiadał że jego pracownicy zabili coś na hali z długimi nogami co to było nikt nie wiedział.Mówił że napewno nie pająk.I że często się zdarzają takie przypadki gdy przywożą kontener z bananami do głównej hurtowni gdzie się zaopatruje.Tam jakby poszukać to by się człowiek obłowił hihihi.
ten artykuł jest w dzisiejszej gazecie lubuskiej. ale gość *****, policję wzywał. ja to bym odrazu do terra :) darmowy skorpionik :)
zauważcie że koleś się wogóle na tym nie znał, nie wiedział czy jego jad jest niebezpieczny dla człowieka i nie wiedział też jak należy się tym opiekować. Dlatego ja na jego miejscu postapiłbym podobnie, chyba że bym miał znajomego terraryste :)
uhuh ale bym sie ucieszył gdybym znalazł u siebie na ścianie jakiegoś ptasznika albo skorpa :)
Moze po prostu komus uciekl??
i przy okazji przy tym artykule był dodatek na temat skorpów. brzmiał następująco :
Skorpiony to drapieżne pajęczaki. Ich jad może być śmiertelny dla człowieka. Zresztą to chyba był imperator.
"W słoiku znajdował się najprawdziwszy skorpion o długości około 3-4 cm, pokryty brązowym pancerzem" - z tego wynika, że to nie był raczej Imperator.
Jimbo... to opis młodego imperatora..
No chyba, że tak. Myślałem, że jak są młode, to też są czarne.
Młode są czarne. Pewnie to było coś innego. Jeśli brązowe to na 100% nie imperator.
Swoją drogą dobrze, że go złapał a nie potraktował papuciem: "AAA, śmiertelnie jadowite, a masz! A masz!: i go papuciem przez telson.
skoprpionow jest kolo 1500 gatunkow, ponad połowa to skorpiony o ciemnych pancerzach
wiec wcale to nie jest opis pandinusa..
DOBRZE ZE NIE ZJADL DZIEWCZYNKI!!! NO PANIKE Z TEGO ROBIA! TRAGEDIA!
mój imperator L2 jest brązowy :)
a właśnie, że jest :) pandinusa i reszty.. myślę jednak, że najprawdopodobniej to właśnie imperator
RAMMSTEIN1
23-02-2013, 07:29
młode imperatory sa własnie barwy brazowej...ciemno :)
ale jest wiele gatunkow o takiej barwie... :)
Atrax Robustus
23-02-2013, 08:44
No wiecie
Gostek wykazal mimo wszystko dosc duzo rozumu... Wiekszosc ludzi w tym wypadku potraktowalaby zwierze kapciem i do smietnika z nim. A on jednak zawiadomil policja. Przyznam, ze gdyby u mnie byl taki numer, a nie znalbym sie, zrobilbym dokladnie do samo.
Zreszta skad gostek mogl wiedziec, jaki to gatunek... A jezeli moze to nie byl to imperator? :>
RAMMSTEIN1
23-02-2013, 08:49
...ciekawe jakiej grubosci mial zaodwlok, jezeli byl podobny do A. bicolor to facet mial farta ze go skorpionek nie dziabnal ;)
Atrax Robustus
23-02-2013, 08:50
Tutaj zgadywanie, co to jest, raczej nic nie da.
W kazdym razie gostek wykazal zdrowy rozsadek i zrobil bardzo dobrze.
RAMMSTEIN1
23-02-2013, 08:54
No tak...wiekszość ludzi przerobilaby go pewnie na placek ze skorpiona :)
utkwila mi w pamieci scena z jednego filmu o ptasznikach...jakas babka spuscila w kiblu G. rosea, oni tam maja dobrze pajaki za darmo a do kibla leca ;]. W porównaniu z tym pajakiem skorpion mial ogromne szczescie ;))) ( Polacy to jednak odwazny naród :D )
Atrax Robustus
23-02-2013, 08:56
Ja sie nawet temu nie dziwie. W innych spoleczenstwach ptaszniki sa tak powszechne, jak u nas motyle, wiec wiesz.
Zreszta takiej babki pewnie nie obchodzi, co zabija :)
RAMMSTEIN1
23-02-2013, 09:00
masz racje...
fajnie byloby gdyby w polsce wystepowaly ptaszniki :)
ale niestety klimat nie ten.
ja i tak nie moglbym zabic zadnego zwierzaka...nigdy nie mordowalem mrowek ani pajakow ani innych zwierzakow. Szkoda ze taki los spotyka te zwierzaki :(
Ostatnio dziadek mi opowiadal gdy byl sie przejsc...widzial jak jakis gosciu psa katuje rurka metalowa...gdy usyszalem ta historie...to ehhh...stalem sie bardziej wrazliwy na takie rzeczy ( jak sie okazalo pies pozniej zdechl. ).
ja bym klijenta zastrzelil chyba
RAMMSTEIN1 a właśnie mordowałeś i to setkami przypominasz sobie te biedne komary tamtego lata hihihihih ;)
RAMMSTEIN1
23-02-2013, 16:47
...wiesz Galn...
gdybys zobaczyl moje zdjecie to zrozumialbys dlaczego komary omijaja mnie szerokim lukiem :D:D:D:D:D:D
a na powaznie:
komary to wyjatek, ktory sie nie liczy :P:P:P
Grażynka
23-02-2013, 17:08
też jestem wrażliwy na takie rzeczy i to bardzo nie nawidze jak ktos zabija jakies zwierze bez zadnej konkretnej przyczyny