Zobacz pełną wersję : umieraja:(
Mam ogromny problem jakis czas tewmu kupilem 6 szt albopilosum L1
teraz przechodza wylinke i dwa juz mi umarlo poniewaz nie mogly z siebie sciagnac skory.
Jak narazie tylko jeden przeszedl wylinke i jest ok
a reszta ma jakies problemy I UMIERA
DORADZCIE W CZYM RZECZ:((:(::(:(:(:(:(:(:(
POMOCY!!!!!!!!!!!!
napisz wiecej informacji , w czym je trzymasz , warunki jakie u nich panuja, jak wygladaja trupy (sorry za okreslenie), czyli czy znajdujesz je na plecach, tylko czesciowo wylniałe, czy moze normalnie tylko z podkurczonymi nogami??
bez takich informacji to bedzie jedno wielkie wrozenie...
cos musi byc nie tak bo smiertelnosc u kedziorow nie jest duza...
Wilgotnosc....
Pozdrawiam
Nazar
Może za sucho, może jakieś słabe genetycznie (chów wsobny?).
tomash_k
16-02-2013, 12:10
no...ja i moj kuzyn mielismy grammostola rosea z tego samego zrodla i jak sie pozniej (po ich smierci) dowiedzielismy pochodzily z chowu wsobnego...mój padl tuz przed 7wylinka a jego tuz po
Mam 3 sztuki albopilosum (nimfy II). Trzymam je w pudełkach na mocz. Wilgotność OK, temp. ok. 23, 24 stopni. Zrobić coś jeszcze aby zmniejszyć ryzyko śmierci??!!
sAM JUZ NIE WIEM
WSZYSTKO JEST OK(wilgotnosc, temperatura itp)
nie mam pojecia
poprostu maja problem wyjsc ze starej skory
dwie nogi np wyjma a reszty nie i tak juz zostaje:(:(:((: do smierci
SMUTNO MI:(:(:(:(:(:(:(:(:((:(:(::(:(:(:((:
Jak dla mnie to na 100% chow wsobny. Ta sama sytuacje mialem ( MAM) z moimi modliszkami padaja jak muchy. Pozostaje Ci tylko miec nadzieje ze cos sie uchowa.
A i tak przy kolejnej wylince moga podzielic losy braciszkow i siostrzyczek.
Zdaje mi sie ze ktos Ci sprzedal wlasnie takie pajaczki:(
TO tylko moje zdanie:)
Pozdrawiam
NAzar
oki dzieki bardzo wszystkim
cze
Szukałem i nie znalazłem... co to jest chów wsobny???
Np. wtedy, gdy uda Ci się połączyć braciszka z siostrzyczką.
Mówiąc wprost: kazirodztwo. :)
Chyba jak nie potrafia wyjsc ze skórki to napewno zbyt mała wilgotnosc i nie powtarzam za innymi !!! :P moje zdanie
Atrax Robustus
17-02-2013, 03:28
Pewnie , ze tak moze byc, ale nie mozesz wykluczyc problemow hormonalnych zwiazanych z linieniem. Nie wiesz, czy ekdyzol byl u nich syntetyzowany w odpowiedniej ilosci...
powtarzasz hihihi ;) http://terrarium.com.pl/forum/read.php?f=16&i=30945&t=30942
Wilgotnosc jest 1oo% dobra a teraz jak piszecie ze za mala to nawet u mnie jest za za duza poniweaz caly czas spryskuje akwarium:)
dziwi mnie to ze juz 3 dzien nie moga wyjs poskrecane sa ze hu.. , nogi jakies podkurczone a dalej zyja
NIE WIM CO JEST GRANE:!(