Zobacz pełną wersję : Białawe robaczki
Dzisiaj zauważyłam w terrarium mojego kędziorka ok 0,3 - 0,4 cm białawego (chociaż moze bardziej przezroczystobiałego robala). Bardzo powoli pełzł. Czy to nicień? I czy bardzo zaszkodzi pająkowi. Kędzior powinien mieć lada dzień wylinkę, więc nie chaciałabym go ruszać - mogo go zostawić z tymi (na razie widziałam jednego, ale może być ich wiecej) robalami?
rastafaq
13-02-2013, 05:29
UUU powazna sprawa,pajak moze byc w poważnych tarapatach.
Zadzwon lepiej do firmy, ktora zajmunie sie dezynfekcja i niech zrobia z tym porzadek.
Robak must dead!!!!
_INVISIBLE_
13-02-2013, 06:36
A moze to skoczonogi jest tak to ptasznikowi nic nie zroba....
One oczyszczaja podlorze z resztek lub cos w tym stulu...
Skoczonogi sa cale biale na 1 mm. Pojawiaja sie gdy jest duza wilgotnosc i jakies zalegle resztki pokarmu np. swierszcza
Awikularia
13-02-2013, 08:08
Skoczogonki................. :P:P:P:P
Ja mialem to samo! Pelno takich malych "glizd" wygladaly jak nicienie ale czy na pewna sa to skoczogonki?? Myslalem ze one skacza a nie pelzaja :> ;p
Ja juz cos to GLIST a nie glizd
snake_pyton
13-02-2013, 11:20
Skoczogonki 0,4 cm to by na 20 metrów skakały, a te "nicienie" to mogą być jakie pasożyty.
Gdzieś wyczytałe ze to są "doniczkowce" czy "wazonkowce" mniejsza z nazwą fakt są zupełnie nie szkodliwa (choć denerwujące) kiedyś tym rybki karmiłem.
żrą resztki z tego co zostawił pająk .
Glizda jest w mowie potocznej pozatym bylo w " " niestety slepota nie boli a ciebie powinna bolec. Pozatym glista to jest taki pasozyt ktorego zywicielem jest czlowiek wiec jak nie wiesz to moze lepiej sie nie oddzywaj co??