Zobacz pełną wersję : pajączek do ciepła
witam,
zrobiłem mojemu smithiemu nowy pojemniczek taki po słoneczniku. Zrobiłem mu także kryjókę z pudełka po filmie foto i przysypałem ziemią. "Wzgórze" znajduje się pod lampką. Wciąż obserwuję że mój pajączek tam siedzi, jakby się wygrzewał :DDDD. Czy wasze pajączki tez tak lecą do ciepła ??
nie stawiaj na słońcu bo to bardzo niebezpieczne.
wszystkie moje zgodnie usadawiają sie tam, gdzie im najbliżej do ciepełka;]
Bo pewnie w terra jestz a mala temp, i szukaja ciepla.
_INVISIBLE_
05-02-2013, 14:21
Widocznie jest mu tam dobrze. Jesli masz za niska temperature mozesz ja zwiekrzyc. Uwazaj zeby ptasznik sie nie przesuszyl :)
Neo2 napisal/a:
"nie stawiaj na słońcu bo to bardzo niebezpieczne."
A teraz sie zastanow czy on stawia pajaka na sloncu. Czyta sie posty uwaznie zanim sie cos napisze...
Moje pajaczki czesto siedza pod lamkami, lub przy ciepłej scianie (komin z CO) gdy im nie grzeje! Temp w dzien 26-28 st. a w nocy 23-26...zalezy ile sie na noc do pieca wciepnie:P
Pozdrawiam SamsoN
nie stawiam na słońcu..... w najzimniejszym miejscu terra mam 24.5 st.
moje tez ciagna w strone cieplej sciany. ornata 12 godzin na dobe przy lampce, kedziorek jak nie siedzi w kryjowce to tak samo... i kazdy inny rowniez
ciekawe moje tak nie robią. rose ciągle siedziw kryjówce, nie mówiąc już o kędziorku. boehmei albo na ściance, albo na ziemi. hehe ja nic takiego u siebie nie zaobserwowalem
Atrax Robustus
06-02-2013, 10:04
U mnie z kolei jest roznie. Regalis w ogole ignoruje cieplo z zarowek, a reszta pajakow. Reszta sie lubi wygrzewac.
sorki zle doczytalem i zamiast po sloneczniku przeczytalem na sloneczku. A moje pająki mają w całym terrarium jednakową temperature i jest im dobrze.
hehe u ciebie rosea kedzior jeszcze chyba nigdy z tej kryjówki nie wylazł. A mój smithi dalej na wzgórzu.....się opala....
Tony_666
07-02-2013, 04:38
tylko uważaj żeby nie przegrzać pajączka,taki pojemniczek po kilku godzinach potrafi sie nagrzać do niezłej temperatury!
Wówczas pajączek sobie pójdzie gdzieś, gdzie nie ma takiej niezłej temperatury.
No chyba, że jest masochistą. ;)