Zobacz pełną wersję : je tyle,ze pęknie:D
No hejka,moj kedzior je i je,codziennie swierszcza(6-7wylinka- ma ok3cm) no i odwlok mu juz tak urosl,ze az szok.Tak mu napecznial,ze az rozjasnil sie caly od spodu i po bokach.Czytalam wczesniej,ze pajak nie moze zdechnac z przekarmienia,tylko zurazow mechanicznych,ale on naprawde sie monstrualny zrobil - zdechnac nie zdechnie,ale moze mu to jakos zaszkodzic?
Wybaczcie,ale jak patrze an ten ogromny odwlok,to nie moge uwierzyc,ze mogl az tak urosnac i zrobic sie okragly jak kulka
Pozdrawiam
Zapewnie na kolejne swierszcze nawet nie spojrzy.. Moje wsuwaja ile chca, az do calkowitego jadlowstretu i NIC ZLEGO sie im nie dzieje. Tylko tyle ze taki nazarty pajak staje mniej ruchliwy no i delikatniejszy.
RAMMSTEIN1
04-02-2013, 05:25
lepiej zeby nie mial zadnego upadku.
Jezeli będzie sie wspinal i spadnie to kaput :]
a tak to raczej nic mu nie będzie ;)
jesli chce jesc to dawaj mu, nie zaluj i nie patrz na odwlok, raczej sie nie przeje :-), no chyba ze chcesz zeby z glodu umarl hehe ;P
Atrax Robustus
04-02-2013, 06:48
Nie przewiduje jego smierci przez najblizsze pare miesiecy :)
Mlody P. Cambidgei je codziennie jedna pinke prawie w calosci i nie widze u niego objawow przekarmienia. Odwlok "w normie", a robal jest o wiele wiekszy od pajaka ;)
Atrax - chyba, że go laciem potraktują....
Moje często mają napady i jedzą codziennie, czasem nawet kilka na dzień. Normalka. Rosea kumpla, dorosła samica ostatnio miała atak... ponad 30 świerszczy, duuuzo mączników i kawał mięsa. A mówi się, że niejadki. I u mnie i u niego tego nie strwierdziliśmy.
_INVISIBLE_
04-02-2013, 13:40
Dorba, ale nie ma co przesadzac z karmieniem ( tak obfitym ) poniewaz dla ptasznika zle moze sie to skonczyc :(
no jutro jej nie dam nic,bo od kilku dni zre dziennie dorosle swierszcze,a sam/sama ma ok 3cm,jest chyba po 7 wylince.Poza tym mam wrazenie,ze zamist zrobic sie osowialy przez to,ze jest najedzony,on jakis taki pobudzony jest,z leksza nerwowy i rozkopal polowe terrarium:)...
RAMMSTEIN1
04-02-2013, 14:26
hehe :)
pare moich spiderkow tez tak jadlo ale byly raczej spokojniejsze :>
moze ten Twoj jadla jeszcze szuka :]
Mam podobny "problem" z jedną Grammostola pulchra. Je, jak najęta, a inne pulchry wyprzedziła o 1,5 wylinki :] Teraz jest po 7 wylinkach, a tyłek ma tak gruby, że aż go za sobą wlecze. Natomiast wcale nie wpłynęło to obżarstwo na jej aktywność> Wczoraj przenosiła włókno kokososowe z jednego miejsca na drugie. Czasami tylko, jak dostanie zbyt żywe jedzenie, to potrafi się z nim nieźle poturlać, zanim ostatecznie zabije robala :]
Tony_666
07-02-2013, 04:43
nieprzejmuj sie raczej tym,ptaszniki wiedza kiedy przestać,odwłok mu raczej nie pęknie...ponieważ jest rozciagliwy,ale do czasu.Uwazaj zwłaszcza zeby w terr. nie trzymać zadnych kamyczków ,ostrych przedmiotów po upadku ze ścianki terrarium moze mu pęknąć odwłok.
Na szczescie mozna niekiedy kupic takie terraria, ktorych scianki sa ustawione pod pewnym katem, dzieki czemu upadek nie jest mozliwy- jedynie zeslizgniecie.