Zobacz pełną wersję : cambrigdei jest podobno ciekawe w hodowli???
czy to prawda że te pajaki tworzą tunele z pajęczyny???????
Belzebub
27-01-2013, 07:32
Tak
taaaaaaaaaaaaaaaaaaaakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk kkkk!!!!!!!!!!
jakiej wielkosci one są, moge pajaka po L2 karmic malymi swierszzczami??
Po pierwsze pisze sie "po 2wyl." jak juz. Po drugie lepiej karm pinkami bo były przypadki że pająk został pogryziony, jeszcze sie świerszczy naje w swoim zyciu.
Neo2, pisze sie tak jak sie chce bo wszyscy rozumiemy o co chodzi i nie ma potrzeby przyczepiania sie do byle czego, a co do pytania to rzeczywiscie lepiej takiego malucha karmic pinkami
Pozdrawiam,
Nazar
Ja chce żeby nie nabrał złych nawyków bo jest początkujący, wszyscy tylko L i L a nikt nie zwraca uwagi na poprawne oznaczenia i pisownie.
rastafaq
27-01-2013, 09:14
i nie trzeba, a jak z kims rozmawiasz to ze slownikiem ?? nigdy nie mowisz potocznie ?? A wracajac do pytania - pajak jak dla mnie bardzo ciekawy, jeden z aktywniejszych i badziej zarlocznych
A jak z kimś rozmawiasz to mówisz: "Mam pająka po drugiej eL"??
rastafaq
27-01-2013, 09:21
roznie mowie i nikt mnie nie poprawia, bo wie o co chodzi
Mysza1983
27-01-2013, 09:44
Heh ja mówie że mam pająką po 2eL (albo nic nie dodaje i wystarczy powiedziec ze mam pająka po drugiej).
Mi własnie taki mały cambridgei zrobił tunel... w trofie.
Neo, L mozna stosowac nie musisz mowic wylinka tylko linienie a takie poprawianie to dziecinna zabawa
oj stary..... dajcie juz spokoj z tymi "elkami" bo i tak kazdy wie o co chodzi!
Spellcaster
27-01-2013, 10:11
Bardzo ładny i ciekawy pająk . Mój jest własnie po 2 wylince . Cały pojemniczek na mocz wypełnił pajęczynowymi korytarzami , świetnie to wygląda ale obserwacja samego pająka jest utrudniona . Ja mojemu daje pokrojone mączniki .
Piotrw126
27-01-2013, 10:15
a ja mam 3 takie po 2 wyl. i 2 zrobilu sobie takie balkoniki z pajęczyny przy pokrywce a 1 taki dlugi tunel z pajęczyny i torfu fajnie to wygląda.A co do karmiena to ja karmie malymi swierszczami ok.1-1.5 cm są mniej więcej wielkości pajączka więc zabijam świerszcza i daje pajaczkowi a jak nie mam takich świerczy tylko takie giganty to przecinam na pól i daje dla dwuch,od czasu do czasu dam pinka
jesli czegos sie nie da zmienic to naucz sie z tym zyc :))) a nie zmienisz m.in. mojego przyzwyczajenia i bede pisal L :)
Atrax Robustus
27-01-2013, 11:05
Ale jak z kims rozmawiasz, to tez nigdy nie mowisz... mamy 2004 er, tylko 2004 rok, mimo, ze pisownia "r" jest ok.
A co do cambridgei, to moge polecic na poczatek kazdemu, kto chce zaczac przygode z nadrzewnymi.
Ja juz we wtorek bede mial swojego malutkiego cambridgeia. Nie moge sie doczekac :)
Ciesze się że tak pochlebnie mówicie na temat cambridgey. Niedługo wejde w posiadanie wielu z nich:) Mam nadzieje że transakcja dojdzie pomyślnie do skutku:)
Atrax, totalnie chybiony przyklad.
W koncu mowisz "numer" a nie "ener", gdyz to jest skrot, tak samo jak "r" po roku.
Dajcie juz spokoj z ta dyskusja. I tak bedziemy pisac L bo wszyscy sie rozumiemy, jak ktos chce pisac"wyl" To prosze tez go zrozumiem a przeciez o to wlasnie chodzi.
Pozdrawiam
NAzar
dawc cale pinki, żywe czy pociachane???:)
RAMMSTEIN1
28-01-2013, 08:07
(...)żywe czy pociachane???:)
mozesz dac żywe :)
...chyba ze nie chcesz aby sie zakopywaly to wtedy przetnij glowe :P
ile razy dziennie mam zwilac strzykawka pudelko mojego cambridgei????????????(L2)
RAMMSTEIN1
28-01-2013, 09:21
ile razy dziennie mam zwilac strzykawka pudelko mojego cambridgei??(L2)
http://terrarium.com.pl/forum/faq/ptaszniki.php
sorry ale tam ni takiego nie ma, mozesz mi udzielic odpowiedzi??? Dzieki pozdrawiam
starczy raz dziennie, nie bardzo obficie. Tak żeby nie powstało błoto.
RAMMSTEIN1
28-01-2013, 10:45
wystarczy raz na 3 dni...
uwazaj zeby nie bylo błota.
No i mam :). Swietny pajaczek