Zobacz pełną wersję : Najbrzydszy pająk świata?? :)
Zauważyłem, że wiele osób, na naszym radosnym forum, z utęsknieniem poszukuje informacji o liderach wśród pająków, w dziedzinach takich jak:
najbardziej jadowity
największy
najdłuższy
najchudszy
najmądrzejszy
najbardziej zielony
itd.
Tak więc rozwijając tę ostatnio modną tendencję, chciałem zapytać, który pająk, jest według was najbrzydszy, najobleśniejszy i wogóle okrutnie wstrętny??
ps. Chciałbym nadmienić, iż temat nie ma najmniejszych walorów edukacyjnych i powstał tylko i wyłącznie w celu zaspokojenia ciekawości autora. Oczywiście nie mam także w zamiarzeniach wywołać wzburzonej dyskusji, chciałbym tylko poznać wasze gusta.
Pozatym wszystkie paskudy są śliczne....
ungoliant
26-01-2013, 02:41
I ja też się zgadzam! fuj...ohydy! :-)
w kazdym mozna znaleść coś interesującego
Krzyżaki są naj naj naj brzydsze!! FU, eh takie duże dupy zero własków co to za pająk w ogóle :P
Ta kątnik najgorsze.Nienawidze brac go na rece a jak go widze to kap i gin.A ptaszniczki sa wypasik ;]
dla mnie tez katniki.. w zyciu bym ich nie dotknal.. bueeeeee....
smash ty mowisz chyba o innym gatunku (cośtam trzęs bodajze). Krzyzaki maja nawet grube odnoza i troche wloskow, a odwloki proporcjonalne :) wiec sa jeszcze jako takie.
też nie lubie kątników ale żal mi się zrobiło jak je tak podsumowaliscie:(
jak dla mnie wszystkie są piękne a to który mi się bardziej podoba zalezy głównie od ubarwienia, kształtów, wymiarów. Najmniej piękne sa więc jak dla mnie skromne pajączki jaskiniowe.
Dialog
<ja> mam nową b. smithi
<koleżanka> brachy co?
<ja> chodź zobaczysz:D
<koleżanka> brrrryyy to jest ochydne wstrętne obleśne pajączysko wypuść mnie z tego pokoju!!!!!!!! Albo ja albo to coś!
Jak myślicie co wybrałem:D??
Niektórym się nawet smithi nie podoba:(
A mi kątniki sie podobają, uwielbiam brać je na ręce szczególnie podczas wyprawy w nieznane i przerazające czyli do piwnicy w moim bloku. Tam są dopiero kątniki i to ich dopiero mozna sie wystraszyc, takich rozmiarów niektóre ptaszniki mogą pozazdrościc. Ja nielubie krzyzaków bo to wredne bestie rzucające sie na wszystko co sie rusza.
"Ja nielubie krzyzaków bo to wredne bestie rzucające sie na wszystko co sie rusza."
a ja wlasnie za to je lubie :)
Predator
26-01-2013, 05:57
Kątniki - full wypas, miłe w dotyku
Krzyżaki - to co wyzej
Dla mnei nei ma okropnych stawonogów
_INVISIBLE_
26-01-2013, 06:17
Ogolnie podobaja mi sie wrzystki stworzenia zwierzeta, ptaki czy cos innego. Katnika posiadalem w swej chodowli i byl cudowny, byl to pierwrzy pajak. Wlasnie od katnika sie wrzystko zaczelo moja przygoda z ptasznikami. Dzieki niemu poznalme co oznacza byc terrarysta i za to mo dzenkowa:)
Sasquacz
26-01-2013, 06:31
Jak to mowią 'nie ma brzydkich kobiet, tylko czasami wina brak':) Dla mnie wszystkie pająki są śliczne i to bez winka:>
mnie sie nie podoba z ptasznikow B.Vagans. nie mam pojecia dlaczego...
Jak widać nie podoba się to, czego się boimy :P
Każdy pająk ma coś w sobie.
a z ptaszników Grammostole i Acanthoscurrie mi sie nie podobają, B.albopilosum też. Bachus czego jak czego ale bardziej boje sie murinusa który mi sie bardzo podoba niż krzyzaka.
rastafaq
26-01-2013, 08:35
vagans mi sie tez nie podoba
dla mnie kątniki to usposobienie zła;P zwłaszcza duże. są ochydne fujjjjjjjjj
kosarze to nie PAJAKI ale ZALESZCZOTKI!
a dla mnie ohydne sa te, skakuny, dobrze mysle? ogromne piwnicowe pajaki o bardzo dlugich, chudych nogach, biegaja jak glupie, czarne, duze oczy, bueee. z ptasznikow nie podoba mi sie albopilosum.
Double te piwnicowe to kątniki a skakuny wyglągają tak:
http://www.photoweb.ru/prophoto/Gallery/spiders/skakun1.jpg
o wlasnie, dzieki, kątniki
kurde, ciekawy ten skakun, chyba zaczne go hodowac :D niech tylko sie natkne na takiego
jakie ma śliczne oczka :-D powaga, ślicznie wygląda na tej fotce
kosarze to kosarze a nie zaleszczotki. To dwie różne rodziny czy tam rzędy
Hej ja tez nie lubie skakunów - ale to nie te chude,to raczej krepe pajaki,o brazowym ubarwieniu,typowo naziemne:)A nie lubie dlatego,ze sa baaaardzo szybkie i nie da sie przewidziec gdzie skocza...Olp zawal serca moga przyprawic
ungoliant
27-01-2013, 03:09
Skakuny są super! Kiedyś hodowałem! :-))))
Atrax Robustus
27-01-2013, 03:28
Dla mnie o wiele bardziej nieobliczalne sa atrica i ferox :)
A skakuny hodowalem i to dosc dlugo. Bardzo fajne pajaki, ale latwo moga uciec z pojemnika.
W kazdym razie sa pod ochrona, wiec wypuszczalem je po krotkim okresie hodowli.
Ja nie lubię tylko tych łazienkowych, z malutkim głowotułowiem i długimi chudymi nogami. W zasadzie wszędzie je można spotkać. Jakoś nie mogę się do nich przekonać :)
A mi sie nie podobaja skorpiony :E
nie no ludziska patrzac realnie to najohydniejsza jest theraposa blondi tak szczeze a reszta relax ni i jeszcze te kosaze sa z dupy
Latrodectus Mactans i jej pobratymcy. :]
Bleh, ten błyszczący i wieeelki odwłok połączony z chudziutkimi nóżkami... jakby chodziła na szczudłach. Szczyt oblechy. :/
Hmm.. Ogolnie to nie mam awersji to zadnego gatunku, albo na taki sie jeszcze nie natknalem.. No bo w sumie to co ja wiem o pajakach.. :/ ? Przykro mi sie robi na widok takich wielkich ptasznikow z wyczesanymi odwlokami, wygladaja jak chore i smutne.. (zapraszam do zoo, wroclaw.. :| )
Mysle, ze kazdy gatunku pajaka jest ciekawy. Co powiecie na pajaki z rodziny Tetragnathidae, czyz nie sa fajne. Fotka dojrzalego samca - Tetragnatha montana (http://www.xs4all.nl/~ednieuw/Spiders/Tetragnatidae/Tetragnatha_montana_D0957.jpg).
rastafaq
27-01-2013, 09:04
paskuda :P
_INVISIBLE_
27-01-2013, 15:02
cudo:)