Zobacz pełną wersję : Co to za robaczki?
Witam, mam u siebie w faunaboxie kilka swierszczy, od pewnego czasu je zaniedbalem, dzisiaj patrze, a tam na ziemi pojawily sie takie biale robaczki i na wylaczance po jajkach chyba plesc, co to za robaczki, czy sa szkodliwe? Sa bardzo malutkie, biale....jak sa szkodliwe to co robic?
Pozdrawiam
są to skoczogonki nie są szkodliwe nawet pożyteczne lecz wkuzające poczytaj faq wszyzstko tam pisze!
Niekoniecznie to muszą być skoczogonki, niestety mogą to być roztocza. Te robaczki są ogrągłe, podłóżne. kwadratowe czy jakie??
eh ale jesli napisal ze biale:)
no ale dla upewnienia napisz dokladnie zeby ne bylo na mnie;p
przeciez roztocza tez białe są.....chyba
Atrax Robustus
13-11-2012, 16:51
Roztocza moga miec rozny kolor. Ja widzialem szarawe. A roztocza bardziej przypominaja pajaczki, niz robaczki.
a na czym polega pozytecznosc tak przy okazji
po prostu zywią sie rozkladającymi resztkami organicznymi.
Witam, one przyminaja male glisty (z ksztaltu) tyle ze bialutkie, jest ich bardzo duzo, moze pozniej wrzuce jakies zdjecie to bedzie wszystko ladnie widac, Pozdrawiam
zobacz ten wątek:
http://terrarium.com.pl/forum/read.php?f=16&i=20778&t=20773
_INVISIBLE_
14-11-2012, 06:24
Najlepiej wymien podloze , domki swierszczy , bedze wrzystko OK. A na przyszlosc nie zostawiaj w terra u swierszczy lub innych podopiecznych resztek pokarmu, poniewaz nigdy sie tego nie pozbedziesz ..... :(