Zobacz pełną wersję : oszustwo????
moi drodzy!! mam do Was pytanie.. we wrzesniu kupilem na allegro smithi rzekomo po 2 wyl. - niestety mam teraz podejrzenia ze nie byl po 2 lecz po 1.. przedwczoraj przeszedl 6 (liczac ze mam go od 2, albo 5 liczac ze od 1).. :)) troszke zamieszalem ale mam do Was prosbe.. jesli ktos z Was ma zdjecia swoich smithi po 5 i po 6 wyl to bede bardzo wdzieczny.. chcialbym sobie porownac do wygladu mojego pajaczka i sie upewnic w koncu..
ja niedlugo stworze stronke i mam smithi 5 wyl. wiec dam ci adres ;)
napisz jaką ma wielkość ale nie wiem czy to coś pomoże, ja mam 5 smitasów, są kupione po 2 wyl od tomka g a teraz są po 4-5 tej i ich wielkość jest różna np dwa po 4 się tak różnią wielkością że w życiu bym nie uwierzył jak bym sam wylinek nie liczył ;)) jest też różne tempo wzrostu a są w tych samych warunkach trzymane, nigdy nie bedziesz miał pewności oceniając po wielkości :)))
_INVISIBLE_
07-11-2012, 06:39
Wzrost ptasznika ( i nie tylko) zalezy przedewrzystkom od warunkow jakie panowaly w terra- temperatura , wilgotnosc , czestotliwosc podawania pokarmu. Wiec nie wiem czy ma sens porownywania fotek :)
czesc
u kogo kupiles?
ja na poczatku wrzesnia kupilem po 2 wylince u Ireny Szarej (na allegro - szarai) i tez sie zastanawiam.. niedawno dawalem zdjecie mojego malucha po 4 wylince i mowili wszyscy, ze jakis niedorozwiniety sie wydaje.
wczoraj w wigilie, w rytmie kolęd :) przeszedl kolejna, piata wylinke, i dopiero teraz widze, ze jest duzy i taki ptasznikowaty.
wiec moze ja tez kupilem jako wyl1 :(
określenie czy pajak jest po 1 czy 2 jest wg mnie trudne ale problem przy sprzedaży jest, sam kupiłem od kudłatego b boehmei po 3 wyl a były mniejsze od moich b angustum po 2 ale to chyba nie takie ważne która to wylinka do 3 pajak jest mały i ich cena jest podobna, chyba lepsze od porównywania wielkości jest obserwacja po której wylince wybarwia sie pająk (nie mam za dużo gatunków ale z tego co zaobserwowałem to przeważnie jest to 5-6 wylinka - może ktoś bardziej doświadczony się wypowie)
Ja tez u tej kobiety!!!!!!! moj przeszedl wylinke w niedziele i wlasnie nie wiem czy to byla 5 czy 6!!!! jak myslisz???
no w sumie teraz widac dopiero kolorki po tej 6 wyl.. wiec moze to byla 5???
moglbys mi wyslac to zdjecie swojego pajaczka po 4??? pac-24@wp.pl
czesc podrzuce ci pozniej na priva, ta z wyl 4, na razie nie mam za bardzo swojego kompa.
co do ireny szarej - z tego co wiem, ona swoje od siebie ma tylko kedziorki, a smithi miala z wymiany, ale i tak wydaje mi sie, ze byly to po 1 wylince.
bo moj przeszedl 3 wylinki u mnie, wiec wydaje mi sie, ze teraz jest dopiero 4, a nie 5. ale coz.. bede go nazywal l4/5 :)
btw jeszcze moze troche urosnie, bo wczoraj tuz po wypancerzykowaniu byl duuzo mniejszy niz dzisiaj, moze do jutra jeszcze cos urosnie, albo juz sciemnieje przez noc.