Zobacz pełną wersję : lustro w terra
moze to glupie pytanie moze nie zalezy jak to uznacie.
mam zamiar sleic terrarium dla ptasznika naziemnego. dokladniej dla B. Vagans.
czy mozna zrobic boczna scianke z lustra i nie bedzie to pajaczkowi przeszkadzalo ??
wiem ze u innych zwierzat jest to nie wskazane a czy u ptasznika jest tak samo ??
lustro by optycznie zwiekszylo terra.
dziekuje za karzde info
pozdrawiam
Jak na mój gust ptasznikowi to raczej różnicy nie zrobi (i tak jest prawie ślepy) to nie skakun tylko raczej wątpię czy lustra w terra 30x30 zwiększą je. Efekt wyjdzie raczej kijowy (coś jak zamki czy różowe kamyczki w akwarium).
Ale to tylko moje zdanie.
moze i boczna scianka to malo ale tylna :)
z reszta co do rozowych kamyczkow i zamkow jestem przeciwny
nawet u siebie w terra zlikwidowalem plastikowa miseczke do wody
zastapilem ja szlifowanym kamieniem. troszkepracy trzeba wlozyc ale przynajmniej jest efekt.
Theraphos
06-03-2014, 05:39
możesz dać jezeli tobie sie bedzie podobało. pajak jest prawie ślepy wiec dla niego to żadna róznica czy jest czy nie:]
Ja osobiście widzxiałem takie terra ze jedną śćianką z lustrem i nmawet mi sie to podobało tyle że to było dla jakis wiekszych jaszczórek:]
Hahaha człowieku. Lepiej tego nie rób. Stań przed lustrem z lustrem w reku i co sie dzieje?? Zjebany efekt. Wieć nie rób. Lepiej zrobić ze zwykłego szkła a pajakowi i tak nic nie da to ze jest z lustra.
Widziałem kiedyś klatkę dla papużek z tylną ścianą z lustra i efekt był niezbyt ciekawy. Patrząc na pajaka na wprost terrarium będziesz miał go na tle swojej twarzy.
JA oczywiście preferuje korek ale na jednej bocznej ściance lustro może wyglądać ciekawie ale na tylnej albo dwóch bocznych to uważam że totalna głupota