Zobacz pełną wersję : Transport zwierzat w zimie ???
MasterMike
23-10-2012, 16:56
Witam .wiem ze sie w sumie nie powinno wysyłac pajaczków w zimie ze wzgledu na to ze moga pasc ,ale mam pytanie czy ktos wysylał moze pajaki "Servisco" lub "Stolica" ?? z góry dzieki za odpowiedzi. pozdrawiam MasterMike
dzisiaj dostałem priorytetem dwa pjączki po 3 wyl (cambridgei i vagans) doszły całe i zdrowe-to dlatego że były dobrze zapakowane
kazikrulz
23-10-2012, 17:13
mi ma przyjsc jutro z rana A.Versicolor, T.Blondi i smithi, zobaczymy czy przezyja, wyslane priorytetem
napisz jak tam avi, bo ja i mój kumpl tż chyba bedziemy zamawiać u tomka G dwie avicularie priorystetm tylko sie zastanawiamy czy przezyje, dobrze że zamówiłeś, to bedziemy wiedzieli:-) smithi przezyje, blodni raczej też, ale avicularie są bardzo wrażliwe
RAMMSTEIN1
23-10-2012, 17:28
to zalezy od osobnika - jeden, drugi, trzeci przezyje a czwarty, piaty padnie :)
no ale jak padnie to bedzie przestroga żeby nie wysyłać pocztą, kurde mam kalwiature umazaną masłem:-)
RAMMSTEIN1
23-10-2012, 17:34
ale z drugiej strony po co tracic pienaidze ?
Versi 2/3 wyl 60 zł i idzie w bloto a tak zaplaci sie 10 czy tam 15 zł wiecej i ma sie PKS'em gwarancje zywej dostawy :)))
Awikularia
24-10-2012, 04:32
Przesylki kurierskie sa chyba najdrozsze i w sumie najbardziej niebezpieczne. Byla juz o tym mowa, ze pajaki popadaly. Mam zreszta znajomych pracujacych w "Servisco" i "Stolicy", ktorzy absolutnie nie polecaja wysylania rzeczy szklanych - dali mi gwarancje, ze nie dojedzie cale, a o pajakach to moge zapomniec...
Czesc
Kafares kiedys pisal ze jego boehmi doszla martwa przez kureira ktory na jego oczach potrzasal pudelkiem.
Kiedy mu powiedzial ze tam jest zwierze to sie na niego wydarl i ze nie bedzie wiecej przesylal pwczek na jego adres.
===================
Brachypelma smithi L2 - "Spike"
Brachypelma vagans L1 - "Mikie"
Pzdrawiam wszystkich terramaniaków
Odnosnie Kafaresa to boehmei zostala wyslana przeze mnie i doszla niestety w mizernym stanie.(kurierem bylo servisco)Wtedy postanowilem, ze juz nigdy nie skorzystam z uslug kurierow pocztowych.
Przypominam RAMMSTEIN1 ze wysylane przeze mnie pajaki sa objete gwarancja i w przypadku zgonu zwracam kase lub wysylam nastepnego.By uniknac ewentulanych reklamacji ,kazda wysylke poprzedza sluchanie pogody na nastepny dzien ;) oraz jak zawsze solidne pakowanie.
Pozdrawiam
TomekG
Ale pkp nie wszedzie jedzie i tu jest bol... Ja jestem ciekaw jak tam moja blondi i brok costam (nawet nie moge tej nazwy zpamietac :) ta "lepsza" wersja geniculaty :)) Pewnie raczej przezyja bo kupuje u TomkaG- very solidna firma :D:D:D:D
Vanaloon
28-12-2013, 16:34
Taaa... żeby wszyscy tak podchodzili do sprawy jak ty TomekG... ja dostałem dwie geniculaty który wymrożone w podróży nie przeżyły... i mimo iż dostałem gwarancję iż będą żyć sprzedawca mnie olał i stwierdził że nie jego wina :] Co do kuriera który by się na mnie wydarł to chyba bym go w ryj strzelił...