Zobacz pełną wersję : teraz ja sie pochwale!!!-murinus dorosly koles
niedawno moj murinus stal sie przeslicznym Panem ...i w zwiazku z tym nieco sie zmienil...
RAMMSTEIN1
07-09-2012, 03:05
hehe - wyglada super :P ;)
_INVISIBLE_
07-09-2012, 06:43
Super Ci to terrarium oblepil sieciami , mam nadzeje ze jak muj dorosnie tesh sie postara i obklei terra, teraz mam podrostka:) Ladny ptasznik
RAMMSTEIN1
07-09-2012, 06:51
Moje tez sa takimi super architektami ;) a co dopiero Ch. huahini - poprostu boska, a jaka robi siec ;)
Math ---> Twoj murinus jest super :)
Piekne zdjecia zwlaszcza pierwsze :D
ps.mam kilka samcow na sprzedaz jak ktos chce
tak apropos wylinek to dzisiaj moja rosea przeszła wylinke i jest już L5:-) wczoraj dopiero domyśliłem sie ze może przejdzie wylinke bo cała ściółke oblepiła pajeczyną, ale nie spodziewałem sie że tak szybką ją przjedzie, teraz przyszedłem ze szkoły patrza a w pojemniczku pajączek a obok niego połówka drugiego, troche ją zniszcył ale itak sie ciesze, mam go od ok tygodnia
talullah
07-09-2012, 12:03
Pajączek jest boski!!! My zakochaliśy się w takim na giełdzie w Łodzi. Teraz zamierzamy kupić, ale P.mammilatusa.
Atrax Robustus
07-09-2012, 12:42
Mamillatus i murinus to ten sam pajaczek :]
Obecnie nie uzywa sie nazwy mamillatus.
W sumie, ten mamillatus moze byc podgatunkiem murinusa. Niektorzy tez mowia Pterinochilus murinus USAMBARA.
W kazdym razie, ma on ubarwienie o wiele ladniejsze (moim zdaniem) od "zwyklego" murinusa :)
Warto kupic.
talullah
10-09-2012, 14:27
Z tą nazwą to chyba są różne teorie. Nieważne. Pajączek jest piękny i to wszystko. Też słyszeliśmy, że mammilatus jest deczko ładniejszy.
RAMMSTEIN1
10-09-2012, 14:36
okreslenie P. mammilatusa to albo P. murinus usambara lub poprostu P. mammilatus najczesciej spotyka sie jednak nazwe P. murinus USAMBARA