Zobacz pełną wersję : No nareszcie...
Nareszcie po upragnionym błaganiu mame i tate na kolanach przez calutki miesiąc kupiłem swojego pierwszego pająka Brachypelme Smithi :D
Niezmiernie sie z tego ciesze :)
Ma około 2.5 cm ciałka i teraz siedzi sobie na sciance :D
Od razu pytanko do wszystkich, która to może być wylinka? Jak wspomniałem ma 2.5 cm ciała :D
hehe brawo ja jak mamie powiedziałem ze chcem pajaczka to powiedziała ze mnie z chaty wyrzuci, a jak taty sie zapytałem to pierwsze co to sie zapytał czym bede go karmic :) (nie sprzeciwił sie otwarcie) i pewnego pieknego dnia kupiłem se smitiego i postawiłem rodziców przed faktem dokonanym (tak jest najlepiej) Jak powiedziałem mamie co mam to myslałem ze mnie zabije, ale jak go pokazałęm L3 to powiedziała ze maliśki i sie uspokoiła teraz mój pajaczek lezy sobie w terrarium i przygotowuje sie do wylinki :). Hmm mój L3 ma na oko 1,5 cm z odnurzami to nie wiem moze 4 albo 5. Naprawde nie wiem :)
Zgadzam sie z Bujno- postapilem tak samo...postawilem rodzicow przed aktem dokonanym i....no JESZCZE mam pajaki :D i raczej mi ich nie wywala...po nitce do klebka i mam juz 7 pajakow (zakupilem je w przeciagu miesiaca...) :)))a jesli chodzi o 2,5 cm cialka to pajak moze byc Po: 4-6 wylince chociaz nie wydaje mi sie zeby byl po 6tej.
POzZdro
cze dobrez mowicie ze najlepiej postawic rodzicow przed faktem dokonanym moja mam jak pierwszy raz przywiozlem mojego pajaczka do domu popatrzyla na niego potem na mnie i popukala sie w czolo tylko i nic nie mowila a teraz co jakis czas sama zaglada do niego a jak widziala jak karmilem to bylo dla niej widowisko :)
teraz cala rodzinka jak jest u mnie to zagladaja i wypytuja jak zyje moj pupilek
powodzenia w chodowli
a co do wylinki to moze byc roznie i ciezko wyczuc bo zalezy jakie mial wczesniej warunki ale pewnie ma cos kolo 4-5
pozdroofka
Atrax Robustus
07-09-2012, 05:05
2.5 cm ciala, to w sam raz na 6 wylinke :]
Btw. Sprawdz sobie archiwum.
_INVISIBLE_
07-09-2012, 06:49
Gratulacje !!!! a co do wylinki raczej 5
czesc
ja zgadzam sie z Atraxem ok. 6 może nawet 7 :]
6wylinka jak nie 7, mój smithi po 4wylince ma 12mm
RAMMSTEIN1
07-09-2012, 08:28
okolo 6 - wszystko zalezy od warunkow w jakich byl trzymany ptasznik :) wiec mozna strzelac z wylinkami ;)
taaaaaaaak moja mama powiedziala ze w zyciu nie wejdzie do mojego pokoju a jak bylem w szkole to wrzucila mu kawalki kory bo jak mowi troszke ladniej bedzie w jego skromnym mieszkanku
hehehehehe ona jest smieszna :)
a ja dalej nie widzialem jak moj pajaczek je :(
Belzebub
09-09-2012, 01:07
heh Ja starym otwarcie poweidzialem ze bede mial ptasznika ;] Stara powiedziala jedynie ze do mojego pokoju niema zamiaru wchodzic no ale nic ;]
a co do wilinki hmm 2,5 cm to bedzie 3-4L ja zamowilem sobie tera SMithi ktory ma okolo 1,5-2 cm u jst to 3L
3-4 wylinka 2,5 cm ciała? Z odnóżami to może i tak . Natomiast samego ciała, to tak jak poprzednicy zauważyli, to będzie około 6-tej.
on ma rowniutkie 2cm ciala czyli 5 wylinka- wedlug Atrax-a :)