Zobacz pełną wersję : pare pytanek o b.smithi i o terrarium...
witam...
od ktorej wylinki nalezy b.smithi przelozyc do terrarium (chodzi mi o akwarium uzadzone dla duzego ptasznika)?
czy terrarium moze miec wymiary takie jak 30/15/15 (dl.szer.wys.) dla duzego b.smithi??
i jak moge zrobic sciany w terrarium ??
chodzi mi o zrobienie ich z korka czy jak to sie nazywa i czy moge go przykleic do szkla na silikonie??
a moze jest cos innego niz korek (or something like that)??
i czy moglbym do terra wlozyc jakas figurke czaszki...:-)
i czy pajaczek (mowa caly czas o b.smithi) bedzie wlazil na te roslinki ??(oczywiscie sztuczne)
z gory dzieki
przeczytaj opis pająka, faq i poszukaj w archiwum
troche chyba za niskie i troche za wąskie zalezy jakiej wielkości masz pająka, ja mam po 3L i puki co to trzymam go w pojemniczku na mocz
No troche małe te terrarium dla dorosłego osobnika Jeszcze jak je udekorujesz to juz całkiem bedzie za małe. Dorosły ptasznik musi miec troche miejca na swoje wędrówki itp etc.
No trochę małe dla dorosłego. Wysokość może być, przynajmniej masz pewność że nic sobie nie zrobi przy ewentualnym upadku.
Smithi podczas 5-6 wylinke będzie się tam czuł dobrze po siudmej wylince daj mu większe
o jeszcze nie na wszystkie odpowiedzi odpowiedzieliscie :-PP
piszcie dalej prosze
talullah
05-08-2012, 18:13
Ścianki można wykleić korą, jeśli znajdziesz gdzieś w sklepie takie duże i ładne kawałki. Pamiętaj, że musi być ona wyjałowiona, więc, żeby się pozbyć kłopotu, zostań lepiej przy korku. Czaszkę możesz pająkowi wsadzić, jemu i tak jest obojętne czy ma czaszkę, czy gołą panienkę. Przecież on ma dość kiepski wzrok. Rośliny - proponuję naturalne, a nie sztuczne (pająk to nie rybka welonka). On musi mieć środowisko zbliżone do naturalnego. Możesz mu wyłożyć kilka niewielkich kamieni, oczywiście porządnie wymytych i wyparzonych. Wśród kamieni dobrze będą rosły niektóre roślinki.
a jak mi za przeproszeniem rozpiepszy roslinki zywe??
_INVISIBLE_
06-08-2012, 03:43
Robson napisał(a):
> a jak mi za przeproszeniem rozpiepszy roslinki zywe??
Wykopie je, zniszczy itd.
Atrax Robustus
06-08-2012, 08:54
Polecam sztuczne.
Ja mam u mojego smitasa naturalną roślinkę i nic nie zrobił z nią, ale rób jak chcesz :)
_INVISIBLE_
06-08-2012, 12:05
Czasem zrobia a czasem nie..:)