Zobacz pełną wersję : R.I.P. Mesobuthus martensii 16.09.03
Wlasnie dzisiaj znalazlem swojego Mesobuthus martensii niezywego ...
Nie jadl juz nic od ponad dwoch miesiecy i w zasadzie spodziewalem sie "zejscia" ale zawsze ... przykro.
Przy okazji zrobilem posmiertna fotke na ktora nigdy nie odwazylbym sie za jego zycia.
Przykro mi Walter. Masz moje wyrazy współczucie. Teraz musisz sobie sprawic kolejnego skorpionika to powinno poprawić Ci humor.
Pozdrawiam serdecznie
Psalmopoues cambridgei x2
Brachypelma boehmei
Chromatopelma cyaneopubescens
Aphonopelma seemanni
RAMMSTEIN1
01-08-2012, 03:08
Wspolczuje Walter :( ładny to był skorpionek :(
Pozdrawiam...
Moje kondolencje - nieważne jakie by to było zwierze - zawsze szkoda....
Kendzierzawiec
01-08-2012, 06:44
tak też bywa... szkoda zwierzaczka...
Walter wiem co czujesz!!!!!!
Moj skorp (Mesobuthus gibbosus)tez umarl nie jadl od ponad miesiaca....:(
NIe wiem co moglo byc przyczyna :(
Przykro mi. A dlaczego padł ?
Foxtrott
01-08-2012, 12:58
"Przy okazji zrobilem posmiertna fotke na ktora nigdy nie odwazylbym sie za jego zycia."
czemu nie za zycia??
(w skorpach jestem prawie laikiem):P
Foxtrott ten skorpion jest dosyc jadowity....
Krzysztof.W
01-08-2012, 14:15
Ja nie dziwię że padł , te skorpiony dożywają tylko 3-4 lat.
Ja także miałem podobny gatunek, kupiłem swego skorpiona już dorosłego, żył u mnie zaledwie 3 lata. Objawy zbliżającej się śmierci były identyczne.
M. martensii zyje srednio okolo 3 lat.
Owszem, dysponuje dosyc silnym jadem (w 5-cio stopniowej skali Manny Rubio ma numer 3, co znaczym ze raczej nie zabije doroslego czlowieka ale moze narobic sporo zamieszania).
Skorp zostal dzisiaj pochowany w ogrodku - mialem zamiar go spreparowac ale postanowilem dac mu spokoj - niech sobie poluje na swierszcze w skorpionich zaswiatach.
Terrariko
02-08-2012, 10:36
Krzysztof niezła ta fota! Możesz dać link z tą stroną może jest tam wiele innych pajączkó;/ (wszystkie polskie są do bani) no prawie wszystkie
Atrax Robustus
02-08-2012, 10:50
To jest juz dosc stara fotka z www.tarantulas.ru
krzdab2150
04-08-2012, 05:37
Walter, to jakiś niefart. 16.09.03 - RIP u mnie też, ale B smithi! (http://terrarystyka.com.pl/forum/viewtopic.php?t=4546)
A ja mam tego dnia urodziny heheh