Zobacz pełną wersję : kiedy wylinka
w marcu kupiłam rosea, jest na oko po 2 wylince, teraz mamy lipiec a ona do tej pory nie przeszła wylinki, wiem ze ten gatunek wolno rośnie, ale aż tak !!!!!!!jeszcze jedno, o jakich wymiarach powinien być domek dla pająka po L8 czy może to być już takie jak dla dorosłego?
wiem ze ten gatunek wolno rośnie, ale aż tak !!!!!!
... az tak!!!
G.rosea nalezy do najwolniej rosnacych ptasznikow i naprawde trzeba sie uzbroic w cierpliwosc, czekajac na wylinke.
Swoj wolny wzrost wynagradza za to dlugowiecznoscia i chyba najwieksza tolerancja dla ewentualnych bledow "wlasciciela".
Jesli domek ma byc dla rosei to problem z glowy.
G.rosea nie potrzebuje domku.
Jesli bedzie odczuwala potrzebe schowania sie, wykopie sobie plytki dolek i w nim bedzie siedziala ... z pewnoscia niedlugo.
Atrax_Rabbit
31-05-2012, 04:56
moja rosea zrzuca ubranko pol roku i jeszcze sie nie zanosi zeby zrzucila !! a jest ok 10 wylince
Witam!
Mialem kiedy G.rosea (2 sztuki), kupilem je jako nimfy - toz po wylegu. Pierwsza wylinke zrzucily juz po kilku dniach, II-po ok 40, III-po 30 dniach i tak co miesiac, az do VII wylinki.Nastepny byly juz duzo rzadziej. Jak widzisz mimo , iz wolno rosna u mnie regularnie zrzucaly co miesiac. Faktem jest, ze jedzenia im nie zalowalem.
Jak czesto je karmisz? Jedza w ogole?
chodzi mi o tera dla smithi jet po 8 i ma 4 cm,a co do żarłoczności rosei to w ogóle nie je
Domek moze byc jak dla doroslego, chociaz zdziwilbym sie, gdyby Twoj smithi skozystal z tego domku.
B.smithi znajomego (8 wylinka) olewa domek - zrobila sobie maly okop kolo domku.
Moja "przerosnieta" B.boehmei tylko raz weszla do przygotowanego domku, posiedziala w nim i od tej pory siedzi ... na nim.
Wylinke przeszla niedawno rowniez nie w domku ale przed nim:)
To, ze rosea nie je to raczej normalne - potrafia zafundowac sobie nawet pare miesiecy glodowki.
Jak jej minie moda na odchudzanie, zacznie zrec, ze nie nadazysz wrzucac jes swierszczy :)