Zobacz pełną wersję : Fotki mojego pajączka....
paweł-smithi
23-05-2012, 02:22
Cześć! Dorwałem ostatnio cyfrówkę i nareście zrobiłem fotki mojemu pajączkowi... Będzie ich troszke więc sobie pooglądajcie! Zrobiłem też fotke mojego terra! Wszelkie uwagi na temat pajączka i terrarium będą jak najbardziej wskazane ;) Jeszcze mam pytanko czy mogi byście oszacować w jakim wieku jest moja B.Smithi i jaka to płeć! Bo do tej pory niestetny nie jestem pewien! :( Mam go już dosyć długo, jakiś rok może troszke więcej. Kupiłem go w sklepie terrarystycznym w Wawie, gdzie był trzymany w okropnych warunkach :( (miał farta że go wziełem ;) ) Dodam jeszcze że u mnie przechodził 3 wylinki i tak jak go/ją mniej więcej zmierzyłem ma 4-5 cm (samego ciałka oczywiście!) Ok to chyba wszystko! Spróbójcie odp. na moje pytania i wypowiadajcie się czy wam się podoba czy nie! Pozdrawiam serdecznie! 3-majcie się...
paweł-smithi
23-05-2012, 02:23
to inne ujęcie...
paweł-smithi
23-05-2012, 02:23
a to domekomojego pajączka... jak narazie zamieszcze tylko te 3 zdjęcia!
paweł-smithi
23-05-2012, 02:24
domek mojego pajączka (sorry klawiatura się tnie ;))
Na mój gust 9-ta wylinka. Płeć raczej trudno rozróżnić po samym wyglądzie. Sprawdź jak będzie miał następną wylinkę.
paweł-smithi
23-05-2012, 03:00
no tak wiedziałem że o czymś zapomniałem... :| to jest jeszcze jedna fotka dzięki której może rozpoznacie płeć.. pozdrawiam!
slaba jakosc postaraj sie wykonac fotke lepszej jakosc albo poprostu sprawdz czy ma fałdke pomiedzy pierwsza para płucotchawek.Na moje oko to pikna samiczka
P.S
moja albopolisa jest teraz L9 i jest tych samych rozmiarow wiec twoja smithi zapewne tez ma teraz 9 wylinke
jak to jest 9 wylinka to musisz miec nogi jak patyczak (żart)
Frontside
23-05-2012, 09:15
trzeba obejrzec wylinke od wewnatrz. ocenianie plci po spodniej czesci ptaszorka jest bardzo niepewne!!! wiec nie ma sensu kombinowac. Jakiej wielkosci jest to terra?
pająki rosną różnie, w zależności od gatunku, ja też strzelałbym coś koło dziewiątej.
Paweł Juszczuk
23-05-2012, 11:34
dee jay dzieki za nogi ;) terrarium ma wymiary: 40x30x30 (dl x szer x wys)
krzdab2150
23-05-2012, 12:32
a ja widze tylko cos takiego :
¨^ù…DJÒs×Þ¾’¦22‹Qzx¬DU)r=ίQoí
^yY\«ôŽÿÄ¢ÿØÿásdExif
(tylko duużo)
inne zdjęcia normalnie. O co chodzi??
Kendzierzawiec
23-05-2012, 13:09
Ponieważ czasami zdjęcia z rozszerzeniem .JPG są źle odczytywane.
mgoh Druid_SQAD
23-05-2012, 14:35
Te zdjęcia pszypominają troche picassa ŇjWVq!JX!Ű��kćÝCŔ�!đýôŚú5�&mĂ�~SČükö>˙ŇjWVq!JX!Ű��kćÝCŔ�!đýôŚú5�&mĂ�~SČükö>˙ŇjWVq!JX!Ű��kćÝCŔ�!đýôŚú5�&mĂ�~SČükö>˙
paweł-smithi
23-05-2012, 16:03
No tak moj paja na obrazie Picassa , niezle niezle.... ;p
Pawel po której wyl. jest twoja smithi? i ile ma cm bo moja ma rowno 5,5cm i niewiem ktora wylinka
Paweł Juszczuk
24-05-2012, 09:05
Sluchaj, wszyscy obstawiali że 9 więc też tak myślę. U mnie przechodziła 3 ale jak ją kupiłem to była dość spora. Moja ma 5 cm.. Może to rodzeństwo-bliźniaki ;)
Atrax Robustus
24-05-2012, 09:23
Nawet, jesli zdjecie spodniej strony ciala byloby wyrazne, to i tak za wiele by nam to nie dalo, bo najlepiej sprawdzac plec po wylince.
tia
mogłes jej cala chałupe odstapic . jeszcze by miala wygodniej :)
(troche duze terra )
a zreszta i tak zajebiste :)
powodzenia w hodowli :)
narazie
ide spac :D
Paweł Juszczuk
25-05-2012, 05:59
Obawiałem się że terra będzie troche za duże. Ale zauważyłem że doskonale się w nim czuje. Czasami chodzi po ściankach czasami spaceruje po podłożu. Nie jest agresywna i poprostu jest ok. A z jedzeniem też nie ma problemu bo je duże świerszcze które z łatwością łapie... Kiedy trzymałem ją przez 2 dni w faun-box'ie (musiałem zmienić podłoże w terra) poprostu wydawało mi się że się męczy. Ale to juz tylko moje zdanie. Najlepiej było by się spytać samej lokatorki ;)