Zobacz pełną wersję : ......:Kłopot:........
Mam kłopot 10 dni temu kupiłem B.Albopolosum po L3.Nie chciał jeść dopiero po 8 dniach zaczął.Teraz znowu nie chce.Problem w tym że on chyba miał wylinke wydaje mi się większy od około 5 dni.Wylinki nigdzie nie znalazłem więc nie jestem pewien.Boje sie ze za wcześnie po wylince zaczął jeść i połamały mu się kły jadowe czy jakoś tak.
CZY COŚ MU JEST ?
--->Mimi<---
18-05-2012, 15:55
jak na pewno nie ma wylinki to może wydaje ci się że urósł bo się najadł... wtedy im się odwłok powiększa
Troche tam zamuliłem więc napisze o co mi chodzi
W ciągu 10 dni jadł tylko raz
Nie sądze aby kłopot był w zbyt dużum pojemniku gdyż mieszka w pojemniczku na mocz.Może źle go karmie ? daje mu przekrojąną na poł pinkę.Co wy dajecie maluchom ? A moze żle podaje pokarm ? poprostu wrzucam go do pojemnika.A pajączek nawet nie reaguje jak chce troche larwe przybliżyć do niego to albo ucieka albo stoi i sie gapi.Czytałem ze czasem pomaga przeniesienie do mniejszego pojemnika moze spróbuje.POMOCY !!
Aha chciałem jeszcze dodac ze wtedy jak był jeszcze przed "pseudo wylinką"był brązowy teraz jak wydaje się większy ma czarny odwłok i lekko czarnawe nogi.Na stronkach pisze że czrnieje przed wylinką a mi sie wydaje że jest u mojego Kędzieżawca odwrotnie.
Mi się wydaje, że jest przed wylinką. Wszystko na to wskazuje. Pudełko na mocz jest odpowiednie dla takiego pająka, nie musisz go przenosić.
JUZ ALL OK WŁAŚNIE ZAJŻAŁEM DO BENKA A ON SZAMIE SOBIE PINECZKĘ :)) A WIĘC NIE POŁAMAŁ TEGO TAM NA JAD :))) ALE NADAL NIE WIEM CZEMU WTEDY PRZEZ 8 DNI NIC NIE JADŁ.
Awikularia_
19-05-2012, 05:59
Widocznie nie był głodny. 8 dni głodówki dla pająka to tak jak np. dla ciebie godzinka bez jedzenia. Nie ma się czym martwić, tym bardziej, że jak mówisz, zaczął jeść.
No tak, ja tez sadze, ze jest przed wylinka.Mimo, iz znowu je. Podobno jak pajaczek czarnieje, to zbliza sie "zmiana ubranka"