Zobacz pełną wersję : skorpiony
Witam :)
W tym poście chciałbym prosić o podanie mi pełnych nazw gatunków skorpionów, które nie posiadają bardzo silnego jadu i nie są bardzo drogie.
pandinus imperator...5 cm/ciala/ - 30 zl
Ten gatunek akurat znam. :)
euscorpius italicus ale nie jest zaladny :/
E.italicus nie jest ładny? Ja bym się sprzeczał;) Niewielki co prawda to skorpionek, ale bardzo sympatyczny i ma w sobie "to coś" :) Do tego aktywny i łatwy do zaobserwowania w dzień, a poza tym towarzyski - więc można sobie pozwolić na stadko w jednym, stosunkowo obszernym terrarium.
Do Korgana: mogę polecić także Hadogenes troglodytes, Heterometrus longimanus, Scorpio maurus, Euscorpius carpaticus (maleńki), ....
Pozdrawiam
Bartek Gorzkowski
Właśnie o to mi chodziło;)
Wielkie dzienki! :-)
Mateusz Rybka
13-05-2012, 09:32
Pandinus imperator
a ile kosztuje skorp cesarski L1 ?? ma ktoś z was do sprzedannia ??
te po 30 zł mają 5 cm bez odwłoka to po ilu są wylinkach ??
czesc
mam takie pytanko bo w opisie gatunków pisze ze skorpion cesarski potrzebuje terra 50/50/30, a to takie powinno byc dla jednego ? bo mam puste terra 50cm/30/40 dł/szer/wys i chciałbym cos do niego dokupic i nie wiem czy mogly to byc skorpion ?
--->Mimi<---
14-05-2012, 14:41
hm jest "piekny" coprawda istnieją tez skorpiony duzo piękniejsze.... w karzdym razie mi się bardziej z wygladu podoba italicus niż imperator
--->Mimi<---
14-05-2012, 14:43
NIewiem jak z impem bo dość duzy ale dla innych jak H. cyaneus albo E. italicus powinno wystarczyć
czesc
a mniejwiecej w jakiej są cenie (H. cyaneus albo E. italicus ) ?
pozdro
Dla jednego impa powinno wystarzyć to twoje terrarium albo dla kilku takich po pare cm.
czesc
bo nie umie sie zdecydowac co kupic do tego terra, ale jeszcze poczekam az sie ktos wypowie jak sie okaze ze takie terra jest dobre to kupie imperatorka :)) aha jak by sie ktos do mnie odezwał na gg (najlepiej ktos kto hoduje imperatorka) 1665988 bo mam jeszcze pare pytań :]
pozdro