Zobacz pełną wersję : wpływ pajaka na nowonarodzone dziecko
otuż urodziło się dziecko i teraz takie zapytanie czy nie ma żadnych obaw co do przebywania w tym samym pokoju noworodka i pajaka myślę o jakiś bakteriach co o tym sądzicie??
dodam chodzi o Kędzieżawca
Murinusek
28-04-2012, 07:31
Pod warunkiem ze nie ugryzie i ze wloski sie nie dostana do dziecka to raczej nie ma wplywu. No i oczywiscie o ile o pajaka dbasz. Tak mi sie wydaje.
Pozdrawiam
spokojnie możesz trzymać w tym samym pomieszczeniu....
Pozdrawiam
hlaskover
28-04-2012, 07:52
ja trzymałem. Dziecko zdrowe i szczęśliwe, pająki też nie narzekają...
wszystko spoko
pozdrawiam dzidziusia. Niechaj sie zdrowo chowa!!!
hlas
No ten teges, na pająkach się nie znam ale gratuluje dzieciaka:)
Hm uwazaj żeby dziecka w przyszłości nie zarazic terrarystyką bo to później trudno wyleczyć ;-)
pajaki moga zauroczyc male dzieci, ktore pozniej cierpia strasznie..(tak mowia rozni ludzie)
pajaki moga zauroczyc male dzieci, ktore pozniej cierpia strasznie..(tak mowia rozni ludzie)
...rozni ludzie mowia rozne rzeczy ... ale TO jest akurat prawda :)
Zauroczenie i zwiazane z nim cierpienia nazywaja sie arachnofilia :)
Niestety, nieuleczalne!
A co to jest ta anarchofilia bo może to mam ;) ?
Atrax Robustus
29-04-2012, 05:59
Ja to mam na pewno.
Co do dziecka, nie ma obaw :)
Ps. Gratuluje! :]
spoko. dzidzius jest bezpieczny.. tylko nie zapomnij "zarazic" go terrarystyka :))
Kendzierzawiec
29-04-2012, 09:43
Hehe ja byłem jeszcze niemowalkiem prawdopodomnie ugryzł mnie pająk ktury sie zwie arahnofilia :))) i już od małego musiałem łapać, zbierać, obserwować, "badać", poznawać pająki. Moim mażeniem było mieć dużegoo pająka. Noi sie spełniło mam 15 lat, 16 pająków ( i pare innych zwierząt) i te pająki to 0,4 mojego życia. Hehe to niestety jest nieuleczalne i trzeba na to bardzo uważać. Gratuluje dziecka. Oby wyrusł na pożądnego terraryste.
reveille
29-04-2012, 12:08
jak wiecie znana jest jeszcze historyjka ze spajdermanem ;)
chciałem dodać, że trzeba uważać bo to może spotkać nawet dorosłą osobę :)
Ten tego... mnie w dziecinstwie nawiedzaly takie pajaczki... i bynajmniej nie nabawilam sie arachnofilii :|
Wprost przeciwnie... mam cholerna arachnofobie!!!!!!!!!!!!!!!!!
A u mnie taka historia zdarzyła się naprawdę, mianowicie w dzieciństwie ugryzł mnie pająk w nos, i miałem z tego powodu wiele kłopotów zdrowotnych i 3 operacje (bo wdał mi jakieś zakażenie) i chyba cos w tym jest bo pająki pokochałem ;)
pozdrawiam
--->Mimi<---
30-04-2012, 15:44
A ja sie kiedys pająków bałem a ptashników w ogóle:) tylko mnie odstraszały takie małe nieprzyjemne pajączki jak krzyżaki.