Zobacz pełną wersję : Żarówka...
Czy do ogrzewania pudełka po kliszy musi to być czerwona żarówka? Jakim innym sposobem można ogrzać takie małe pudełko??
postaw je na biurku pod lampka biurowa. czerwone swiatlo sie uzywa gdyz wiele zwierzat go nie widzi badz im to nie przeszkadza
Ale czy wtedy ogrzewać całą dobę??
nie wiem co tam bedzie w tej kliszy ale jesli pajaki modliszki to raczej nie musisz wogóle ich dogrzewac jedynie rozwój bedzie troszke dłuższy. a wogóle dobrze robi jak w nocy temperatura troche spadnie. zarówka jak sie nie myle to grzeje tylko jak jest włączona
To ma być ptasznik - brachypelma vagans
Nie potrzeba ci ogrzewania dla malych pajaczkow napewno bo sam nigdy nie ogrzewalem tych pudeleczek poprostu staraj sie je trzymac gdzies w cieplym miejscu ale zadnego specjalnego ogrzewania niepotrzeba
Możesz ogrzać jak chcesz żeby szybciej rosły, ale nie przesadź, bo w takim małym pudełku jest ok. 2 stopnie cieplej jak obok pudełka. Lampkę możesz obniżać i podwyższać jak masz chłodno w domu a jak ciepło to ogrzewaj tylko w dzień. Najlepsze będą chyba czerwone żarówki Philipsa 15W Partylight czy coś takiego.
Dawidptasznik
14-02-2014, 13:02
Ja tez mam vagansa l1 w podeklku po kliszy i ich nie ogrzewam - po co zakopyja sie takie male pajaczki a ogrzewarz gore i wysuszasz sypcie torf !!!!
POZDRO