Zobacz pełną wersję : Pytanie o Kedzierzawca :)
Mam kedzierzawca od 2 dni. Nawilgocilem wlokno kokosowe, zrobilem mu przytulny domek, wlozylem do srodka konarek (wymoczony i wysuszony i wypieczony w piekarniku) i zdecydowalem sie wpuscic mu dzis obiad. Obiadem zostal swierszcz. Ok. 2 cm dlugosci (pajak po 4 wylince, ok. 4 - 5 cm dlugosci). Czy obiadek nie jest za duzy. Pajak go nie goni (byly trzy pseudo-ataki). Pajak sobie spokojnie siedzi i czeka. Jesli go nie bedzie jadl zostawic swierszcza w terrarium, czy wyjac? Prosze o odpowiedz.
Juz nieaktualne, przepraszam ze zamiescilem tak oczywiste pytanie, ale bardzo sie troszcze o mojego pupila. Fuhrer ma na imie :)
Juz pozywil sie swierszczem, mysle ze mu smakuje bo go dlugo je :)
Pozdrawiam wszystkich terrarystow :)
albopilosa 5 cm przy 4 wylince ? chyba jakiś z reaktora :D
Ale tak na przyszłośc to wyjmuj pokarm gdy pająk go nie zje przez kilka- kilkanaście godzin lub gdy ucieka przed pokarmem. Pozdrowionka
Moja albopilosa jest po 4 wylince ma ok. 1 cm. ciała. A tak wogóle to ile rośnie taka mała albopilosa na jedną wylinkę???
Witam
Jedna moja albopilosa rowniez jest po 4 wylince a ma ok. 1,7 cm ciala.
P.S Kamcio moja ostatnio urosla 6mm (ta po 4 wylince)
Pozdrawiam
Może podał wielkość z nogami.
Atrax Robustus
22-03-2012, 03:54
Powiedz, jak duzy jest korpus pajaka (nog w to nie wliczaj).
Hmm.. jestem zmylony :) Podobno ona jest po 4 - 5 wylince. Sam karapaks ma ok. 3,5 cm. Moze zle mi powiedziano? W kazdym razie jest super :) Dzis dokupilem roslinke (sztuczna) i termometr. Higrometr tez kupie, chce miec pewnosc ze bedzie zadowolony.
Pozdrawiam.
Jeszcze takie male pytanie, jesli nie wiem kiedy byla ostatnia wylinka po czym DOKLADNIE moge to poznac? Wiem ze bedzie malo ruchliwy i jakby ospaly... ale tylko tyle?
moja jest po 7 i ma troche ponad 3 cm cialka
a po 9-10 ma kolo 6cm
wiec nie wiem jak twoja moze miec po 4 wylince tyle cm co piszesz!
moze to hybryda z blondi?
:)
pozdroofka
to raczej 7 wylinka
bo napewno nie 4:)
Atrax Robustus
22-03-2012, 08:35
Eeee...karapaks?
To ten pajak bedzie mial wraz z odwlokiem gdzies z 7,5 cm :)
Mysle jednak, ze chodzilo Ci o karapaks+odwlok, czyli wszystko, oprocz odnozy i nogoglaszczek.
W takim razie to moze byc pajak po 7 wylince.
Karcharoth
22-03-2012, 10:33
Bluff powiedz mi ileTwój pająk 9-10 linka ma miesięcy?