Zobacz pełną wersję : karmic czy nie????
Mam ptasznika "Hysterocrates gigas" ktory ma 4 cm dlugosci ciala. Mam zamiar dac mu do jedzenia oseska myszy i niewiem czy to jest zawczesnie dla niego. Chce rowniez dodac ze (dupe) ma spora i niewiem czy sie nie przeje tym oseskiem...
pajak sie nie przeje, ale po takim posilku bedzie dlugo poscil. dawac czy nie dawac to ni wim, sam ocen szanse pajaka.
Atrax Robustus
24-01-2012, 11:18
Powinien zjesc (karmilem Brachypelme, ktora miala niewiele ponad 4 cm i zjadla), jednak na Twoim miejscu jednak wstrzymalbym sie jeszcze troche i karmil swierszczami, az nie urosnie jeszcze troche.
CD/Tombik
24-01-2012, 12:18
Jesli juz chcesz to musisz uszkodzic mysz [ wiem ze to brutalne ale hodujesz ptasznika nie mysz] zeby mial latwiej
Atrax Robustus
24-01-2012, 12:31
Moim zdaniem nie trzeba kaleczyc gryzonia, zeby pajak go zjadl. Osesek jednodniowy nie jest w stanie uszkodzic pajaka, bo jest w sumie slepy i bezbronny, a poza tym, jesli pajak nie bedzie chcial jesc, to po prostu wyjmiemy gryzonia (ja tak robie przy kazdym pokarmie, jesli tylko pajak nie chce jesc).
ej ty...! jak masz dostep do swierszczy wszelkiego rodzaju robactwa much i dzdzownic to po co masz teraz karmic mlodego pajaka oseskami? jeszcze sie ich nawpierdziela jak bedzie starszy! co pozniej mu bedziesz dawal po 5 swierszczy na raz? hehe ale rubta co chceta to twoj podopieczny:) POZDROWKI