Zobacz pełną wersję : Zakopujący się Kendzior
Wyjaśnijcie mi proszę czego objawami jest takie zachowanie Br. albopilosum, mianowicie pająk kopie norkę, poczym pogłębiając ją zagrzebuje się całkowicie nie pozostawiając za sobą wyjścia.
A może to normalne zachowanie kendziora?
Pozdrawiam.
moj kedzior zrobil sobie taka wlasnie kryjowke ale z wyjsciem przed wylinka siedzial tam 3 tygodnie a czoraj.... he hehe wylinka!!!, natomiast G.Rosea zakopala sie calkowicie nie zostawiajac zadnego wyjscia... he he myslalem ze zwiala jak zobaczylem ze jej nie ma :) ale podnioslem kore i sie znalazla. zrobila tunel prowadzacy pod kore, wlazla tam i przejscie zasypala calkowicie (tez zbliza sie wylinka:))) )
Mój kędziorek ma w terra łupinke od kokosa do której wchodzi i zakopuje wyjśćie. Strasznie mnie to wnerwia , bo chciałbym sobie od czasu do czasu na niego popatrzeć!!! Wie ktoś może co robić , żeby pająk nie siedział cały czas w noże????
Atrax Robustus :-)
12-12-2011, 04:53
Mi sie wydaje, ze to moze byc wylinka, ale powiedz, kiedy ostatni raz Twoj pajak ja mial.
Przyczyna moze tez byc zbyt wysoka temperatura, wiec sprawdz, czy z temp. wszystko jest oki.
kazda B. Albopilosa tak ma, ze siedzi non stop w norce, i raczej nie znam sposobu zeby to zmienic- ale na 100% wychodzi w nocy, a wiec - czerwona zarowka i po klopocie, co do kopania norek to mlode Albopilosy sa znane z tego ze kopia sobie domki gdy nie maja innych kryjowek, lub gdy nie podobaja im sie inne (czyli nasze) kryjowki :)
ptasznik zawsze wyjdzie ze swojej zakopanej norki (w innym wypadku by jej nie budowal, chyba ze norkasie sasypie z jakiegos powodu i przgniecie wejscie)
Jesli chcesz Kostek ptasznika, ktory nie chowa sie wiecznie w norce to polecam G. Rosea - one nigdy sie nie chowaja jesli trzymasz je chociaz w lekkim polcieniu!
Wylinka to raczej nie jest , bo miał ją ostatnio w sobote tydzień temu .Temperatura jest wręcz za niska wacha się między 19 , a 20'C.
Mój pająk wylinkę przechodził swoją 5 wylinkę 3 tygodnie temu, temperatura w terrarium to około 24 stopni Celsjusza. Myślałem że ma zbyt dużą przestrzeń, bądź za wysoką wilgotność (nie posiadam higrometru).
Pozdrawiam
spoko ja zauwazylem ze moj maly jak nie mial kryjowki to tez sie zakopywal i siedzial i siedzial a jak ma kryjowke to czasami zakopuje sobie wejscie a czasami wychodzi gdzies i zakpouje sie gleboko (u mnie to standard) i mysle ze to normalne zachowanie
chowa sie ale tylko przed wylinka :P