Zobacz pełną wersję : co lepsze??
Która żarówka jest lepsza?? Zwykła lustrzanka 75W czy day glo 75W??
leszpa jest day glo ale pod wzgledem jakość/cena wygrywa zwykla bo nei ma sensu przeplacac skoro nei jest to niezbedne.
czyli jednogłśny werdykt jaki jest??
zwykla chyab ze nie masz co z kasa robic ;)
Obywatel_Snejk
23-01-2014, 03:25
wydaje mi sie ze DayGlo ma UVB, przynajmniej w niewielkim procencie,ale jak nie potrzebujesz UV to zwykla jest lepsza.
Zadna zarowka nie ma UVB. Nie masz po co przeplacac, dodatkowo slyszalem, ze te zarowki strasznie krotko swieca. Kup zwykla lustranke.
night glo mialem to padla po tygodniu:>
Obywatel_Snejk to żeś teraz walnoł "wydaje mi sie ze DayGlo ma UVB, przynajmniej w niewielkim procencie" CIekawe jakim cudem???? może wsadzili tam kawałek słonca!?
Obywatel_Snejk
23-01-2014, 10:07
sorry,popieprzylem...UVA nie B :)))
Ta zarowka ma UVA.
Dokladnie. Krutko swiecą strasznie ... Kupiłem za 27 zł i swiecia mi 2 tyg :/
Obywatel_Snejk
24-01-2014, 03:21
problem polega na tym,ze zarowka musi znajdowac sie bardzo blisko wentylacji, bo jak sie za bardzo rozgrzewa to skraca sie jej czas zycia, wlokno sie wypala.
To ciekawe, bo tylko przy tych badziewnych Day Glo ich zycie trwa az tak krotko, to nie kwestia chlodzenia- umieszczenie jej przy wenylacji niewiele da.
powiem że miałem day glo i już jej nie mam bo się ze mną pożegnała po 3 tygodniach a lustrzanka jest lepsza przynajmniej dla mnie bo w jednym miejscu mam 25 stopni a w drugim 32 i gekony mogą wybierać sobie miejsce gdzie lubią być
JaCeK_LuBiN
24-01-2014, 13:27
Ja bym kupił zwykłą .... chyba że tak jak mówią poprzednicy... masz za dużo kasy ... to kup tą droższą ... !!
P O Z D R O W I E N I A
A ja kupilem kiedys night glo 25W i po 3h padla ... wymienilem na 75W i ta swiecila mi przez pol roku... to chyba zalezy od egzemplarza, wydaje mi sie ze wlokno nie przepla sie tylko jest slabo zamocowane, bo jak potrzaslem zarowka, to na chwile zalapywala i szybko gasla...