Zobacz pełną wersję : pomocy bo zagłodze pająka
witam ponownie jak na drugirj ..... upst troszke sie zapedziłem dobra mniejsza z tym koto mi powie czy moge sobie karmić białymi robakami mojego pająka
wolał bym raczej nie po przykrych doświadczeniach z dendrobenami po których zdechły mi trzy sztuki węży więc niewiem co ja mam teraz robić jedzonko sie skończyło a w sklepach niema nic zamówiłem sobie robaki ale niestety nie przywieźli i co ja mam robić :( ludzie pomocu
Jak duży jest twój pająk ?
2 wylinka niedługo pewnie będzie 3
Frontside
26-10-2011, 03:54
ja mysle ze mozesz go karmic pinkami. a o jego zaglodzenie sie nie boj. Pajaki potrafia dlugo wytrzymac bez jedzenia.
Możesz karmić pinkami, a jak pinki ci nie odpowiadają to poczekaj aż będą z nich muchy :)
Atrax Robustus :-)
26-10-2011, 07:16
Idz do pierwszego lepszego wedkarskiego i popros o pinki i powinien jesc.
Aha co do tych larw, ktore podawales wezom, to nie masz sie o co bac, bo zaszkodzily im, ze wzgledu na bardzo grube pancerzyki chitynowe, ktorych nie mogly strawic, a ptaszniki, jak i inne pajaki maja trawienie pozaustrojowe, wiec to im nie ma prawa zaszkodzic w ten sposob.
Pajaknapewno wytrzyma, jak jeszcze troche nie bedzie jadl.
popieram przedmówców... ^**^ :)))))))
noradarling
26-10-2011, 12:16
Daj mu biale robaki /takie zwykle ze sklepu wędkarskiego/.
Muszsz tylko pamiętać aby robaki zamrozić w zamrażalniku tak by zdechly a potem, przed podaniem pająkowi trzeba je rozmrozić.
Ja karmię bialymi robakami od zawsze tzn. male pająki.
26-10-2011, 12:46
nora --> to sie ma rozumiec ;)
taka dorosla lividum, to nie wiem, czy by w ogole taka pinke zauwazyla... :)
atrax niewiem czy masz racje co do węży bo niewiem czy dendrobena (zwykła długa różowa glizda ) ma pancesz jak ma to mnie poprawcie ja słyszałem na tomiast od substancji jakimi są karmione i w jakich warunkach chodowane
witam
Nie wiem jak z dendrobenami ale wiem że larwy muchy plujki mogą zaszkodzic ze względu na sposób ich preparowania do celów sportowego połowu ryb. Mianowicie takie larwy barwi się i podaje się im do podłoża rużne olejki aromatyczne. Moge się mylić, ale słyszałem o szkodliwych larwach już z paru źrudeł.
26-10-2011, 14:56
memphis --> sorki, pomylilo mi sie z innym "robaczkiem", bo nie doczytalem, o jakiego ci chodzi.
Tak czy siak nie bierzcie tego mojego poprzedniego postu pod uwage, bo dotyczyl sie on pewnych larw.
hej jom atrax wybaczam ci mład bo jesteś młodszy (hehehe) oczywiście żartowałęm zato jestes starszy ranga jeśli chodzi o pająki
jesli chodzi o dendrobenę wędkarską to jest ona szkodliwa zwierzakom (nie wiem jak to sie ma do pająków) np wężom gdyz dendrobena jest trzymana po 20 szt (chyba ze wiecej) w jednym małym pojemniczku z ziemią. Dendrobena ta jest nafaszerowana własnymi odchodami!!!!!!!!!!!!!! i dlatego karmienie zwierzaków dendrobeną wędkarską jest nieco ryzykowne....