Zobacz pełną wersję : Moj kochany niejadek(ktoregi niedlugo zabije)
Moj maly boehmei ok 4 cm z nogami zachowuje sie normalnie al od 3 miesiecy zjadl tylko 2 swierszcze.Moze to wylinka ....ale watpie bo nie zmienia koloru i zachowania ,ale w razie czego utzrzymuje mu dobra wilgotnosc.
Pomozcie
Atrax Robustus :-)
29-09-2011, 15:52
Nie boj zaby :]
Nedlugo zacznie jesc.
Wazne, ze cokolwiek je :)
dopoki ma dostawy pozywienia dopoty nie grozi mu smierc glodowa.
nie martw sie o nic bo wszystko bedzie ok
rosea kolesia potrafila nie jesc przez 3 miesiace i nic jej nie jest :)
ptaszniki czasami robia sobie glodowke i jesli podajesz im pokarm a one nie jedza to widocznie sa najedzone
moze masz po prostu za mala temp. w terra i ptasznik ma spowolniony metabolizm? jak tak to sprobuj cos z tym zrobic
tak.. to moze byc temperatura... ale nie bój sie o nic. Ja tez sie balem o swego (co widac w postach) a teraz zre jak cholerka.... wlasnie wsowa swierszcza...... w ksiazce Pawla Cieslaka "Pajaki Ptaszniki" jest napisane (cytuje) " Jedna z samic z mojej kolekcji nie jadla przez 10 miesiecy" wiec nie martw sie.....
Pozdrawiam Metus
Dziewuszka
30-09-2011, 15:02
Pawla Cieslaka "Pajaki Ptaszniki" nie jest to lektura ktorej mozna bezgraniczine ufac i sie nia sugerowac....niestety jest tam sporo bledow i niedokladnych opisow....pajak do 3 miesiecy moze nie jesc pozniej zacznijmy sie martwic...slowo nic nie je tzn. nic nie je zupelnie, totalna glodowka ale jak zjadl 2 swierszcze na 3 miechy to ok. nie martw sie.
wiadomo ze nie mozna tak sobie ufac na max. cytat ten mial sluzyc tylko dla pokania ze pajaki moga nic nie jesc naprawde dlugo....
Awikularia
01-10-2011, 05:55
Masz Brachypelma boehmei. To znany gatunek-niejadek. Lepiej go przełożyć do mniejszego pudełka. W małych pomieszczeniach te pająki jedzą znacznie lepiej. Zrobiłam tak ze swoimi Brachypelmami i od tej pory jedzą jak szalone.