Zobacz pełną wersję : Błędne informacje sprzedawcy??? plz o szybką odpowiedź
Dzień wcześniej kupiłem ptasznika (podobno B.albopilosa) ma on 3 cm (bez odnóży) Dostałem go w słoiku o wys. 15cm i średnicy 8-9cm. Sprzedawca powiedział że moge go tak trzymać jeszcze ok 3-4 miesięcy i nie bedzie problemu. Powiedział również że nie wskazane jest kupowanie większego terrarium gdyż mój pupilek zdziczeje. I co o tym myślicie?????????? błędne informacje?? a bym zapomniał w książce wyczytałem że temp powinna wynosic od 24-27stC a sprzedawca mówił że może temp. może spaść nawet do 20stC i nie zaszkodzi to pajączkowi. !!!!!!!!! i gdzie leży prawda??
Za wszelkie pomoce dziękuje!!
Jezeli to kedzieżawy to 20 st nie zaszkodzi mu. Nocny spadek powinien znieść bez problemu. Ale lepiej by juz nizej nie spadała.
Terra możesz mu z czasem powiekszyć. Proponowałbym po nastepnej wylince przenieść juz do jakiejś sredniej wielkości transportówki. Taka 15/20/18 cm (szer/dł/wys) kosztuje jekieś 20-25 PLN wiec nie jest droga, a wystarczy mu na kilka nastepnych miesiecy. Na razie może być w słoiku. Do wylinki bedzie ok. Potem troche ciasno, ale też wytrzyma, choć lepiej byłoby go przenieść do wiekszego lokum.
W zbyt duzym terra pajak ma problem ze złapaniem pozywienia.