Zobacz pełną wersję : Motyle
Witam
Proszę o kontakt osoby parające się hodowlą motyli(mam kilka pytań technicznych i o sposoby pozyskiwania egzemplarzy do hodowli(importu?))
Bardzo prosze:-)
Będe bardzo wdzięczny.
Pozdrawiam i życzę sukcesów
Piotr Ostromecki
Witam, hodowla tych owadów to jedno z moich hobby. Jeśli chceż to możesz sobie poczytać coś na mojej stronce. Zapraszam!
Polecam PAwci'a !!!
Sam obecnie oczekuję Antheraea yamamai
Pozdrawiam
Mam ciekawe artykuły dotyczące Antheraea pernyi ,Antheraea yamamai m.in. jest o mieszańcach międzygatunkowych o sposobie ich zycia w warunkach hodowlanych , zachowaniach gasienic min skłonnosciach kanibalistycznych itp.Cały cykl ilustrowany wspaniałymi tablicami barwnymi( ukazane sa w powiekszeniu gasienice jaja oprzedy i poczwarki ,imagines obu postaci dorosłych) ukazywał się w czasopiśmie Wiedza i Życie na poczatku lat 90 tych pod tytułem Galeria Pana Heintzego(Posiadam wszystkie odcinki o motylach ,3 artykuły sa o tych dalekowschodnich pawicach Saturniidae którym udało sie zaaklimatyzować w Europie południowej)
Jak uda mi sie je przeskanowac to postaram sie przesłać.
Pozdrawiam
Rafał
Rooibos Kalahari
05-02-2012, 11:04
Mógłbyś przesłać także mnie? A może polecisz mi jakieś lektury na ten temat, bo - nie wiem, może źle szukałem - ale nic nie znalazłem...
A w ogóle, to Wy wszyscy hodujecie tylko nocne motyle? Dlaczego?
Pozdrawiam - Rooibos.