Zobacz pełną wersję : lustrzanka
Ciapek_anolis
02-01-2014, 13:19
czy może mi podac ktos konkretną firme i nazwe takiej zarówki??
Marcin .P
02-01-2014, 13:30
np. PILA , Philips , itp .a przy zakupie prosisz o żarówke lustrzanek :D
Nazwa polska - lustrzanka
Łacińska - nie znam
Firmy - preferuje OSRAM
To sie nazywa zarowka reflektorowa- np.Philips spot ,niestety chyba nie produkuja 15w :( w zadnej firmie nie widzialem
ja mam 15 W chyba PILA ale nie jestem pewny :P bo sie zamazał napis
Lustrzanek 15W niestety nie ma, jak będziesz kupował to zwróć również uwagę na kąt świecenia, zawsze jest podany w stopniach.
Bedzie 15 W ale tylko na maly gwint.. Na duzy najslabsze jakie spotkalem to 40. Sam mam taka. No chyba ze jakies specjalne w zoologiku. one chyba sa slabsze..
Najsłabsza na duży gwint jaką spotkałam est firmy osram 25W.
niestety nie ma lustrzanek 15w ani na maly ani na duzy,w zoologicznych tez nie ma,ja soboe kupilem zaroweczke halogenowa,a nawet cos lepszego...gotowa oprawka taka jak do podwieszenia na sciane,razem z odblysnikiem,piekna hromowana oprawka,zaroweczka(widzaielem od 10w) i kabelkiem do transformatora za 8,5zl !!!! jest super ,cieplutko daje i jasno :) i ma takie 2 blaszki co latwo mozna podczepic na dziure w pokrywie. Tranformatorki widzaielm juz w elektronicznych od 20zl,ja osobiscie wzielem od takich lampek z marketu za 19,9zl :P ma nawet sciemniacz,pozdrawiam
Ciapek_anolis
03-01-2014, 15:39
nie no , mi jest potrzebna lustrzanka mocy 40W i 60W bo mam spore terra do ogrzania (162/62/62)
U mnie mozna dostac zwykle zarowki 15W na duzy gwint. O ile dobrze pamietam to kosztuja 2.5zl