Zobacz pełną wersję : czujnik wilgotności
MARCIN BIELIŃSKI
19-12-2013, 06:35
Witam
czy ktoś z szanownych terrarystów wie czy jest coś takiego jak czujnik wilgotności tj. urządzenie które po spadku wilgotności załancza spryskiwanie coś na kształt termoregulatora.
Pozdrawiam
JEST! ale niewiem gdzie kupic skontaktuj sie z ludzmi z biofila sprzedaja specjalna pompke i obok jest napsane ze można dołączyc do niej taki czujnik. zadzowń może będą wiedzieli gdzie kupic cos takiego.
to jest tzw higrostat... ale gdzie można taki kupić nie mam pojęcia...
micgekon
19-12-2013, 12:52
Sam higrostat jest drogi (przynajmniej te co widziałem) Ale taniej wychodzi kupić taki domowy ultradźwiękowy nawilżacz i te lepsze modele mają wbudowane higrostaty.Albo sobie go wymontujesz i podepniesz do swojego zraszacza albo będziesz stosował cały nawilżacz(jest dość duży) Tak czy owak dość trochę to kosztuje.A w biofilu oferują zegar do sterowania zraszaczem a nie higrostat
http://www.alpat.com.pl/sbt/90003972_b.htm#90000627
ja znalazłem coś takiego naprzykład, co o tym myślicie? najbardziej pasował by mi higrostat z zewnętrznym czujnikiem pomiarowym ale takiego na 100% nie znajde... może można samemu to jakoś przerobić?