Zobacz pełną wersję : torf kokosowy
mariuszpe
17-12-2013, 10:36
witam... wczoraj kupilem torf kokosowy i w jego "opisie" jest napisane, zeby dolac do niego ok. 36-40 l wody i sie zrobi z niego 70 l. Jaka to ma byc woda - ciepla czy zimna ? i na ile go w tej wodzie zostawic ? z gory dzieki za odpowiedzi
ciepla z zimna to bedziesz kilka godzin czekal niz sei rozpusci
Nie ma różnicy, jednakowo wchłania każdą.
przepraszam ale musze sie nei zgodzic, na paczce od wlokna jakie ja kupilem jest napisane ze by byla to ciepla woda a pozatym kupilem 2 paczki i jedna w zimnej a w druga w cieplej i byla duza roznica w czasie
pozdrawiam
Tomek
Kupuję to cholerstwo na metry sześcienne :) Różnica może wynikać z tego, jak zbite jest włókno, ale to się przecież nie rozpuszcza - temperatura wody nie gra roli.Wchłania wode i tyle, każdą tak samo.
dokładnie, nie ma róznicy czy ciepłą czy zimna, wchłania wodde tak samo.
mariuszpe- jezeli nie potrzebujesz 70l włókna to oderwj kawałek ile ci potrzebne i rozpuśc w wodzie. niedawno był post "banalny poblem z coco" czy jakoś tak - tam masz kilka sposobów jak to pociać.
mariuszpe
17-12-2013, 13:27
ja potrzebuje chyba caly, ale i tak bede musial zrobic to na 2 razy, bo nie mam takiego duzego naczynia/pojemnika zeby zmiescilo sie tam 70l :]
Da sie bez trudu podzielić kostkę na kawałki - trzeba to robić wzdłóż, tak jak się rozwarstwia. Mocnym śrubokrętem da się spokojnie poporcjować.