Zobacz pełną wersję : Rzekotka żabia - czym karmić 1 cm maluchy?
Kupiłem właśnie niecałe 1 cm maleństwa rzekotki żabiej. Mam muchy, ale wydają się być za duże, żaby ich nie ruszają. Co jeszcze spróbować? I jeszcze jedno. Czy niezbędne jest spryskiwanie takich maluchów wodą ze zraszacza. Mam przygotowany zwykły zraszacz do roślin z wodą z filtra odwróconej osmozy, czyli bez toksyn. Ale czy to niezbedne? Nie chcę je niepotrzebnie niepokoić. Są w małym terrarium z płytką częścią wodną ( ok.1cm nad kamieniami) i kilkoma bromeliakami, natomiast usłyszałem w sklepie, że dobrze jest je zraszać wodą nawet 3 razy dziennie. Czt to faktycznie jest im potrzebne, czy wystarczy wilgotność z powietrza. Wiem, ze żaby oddychają przez skórę, ale tutaj w sklepie coś mówiono o ich moczu. Faktycznie w tym poczatkowym okresie życia wymagają "zmywania" ?
Możesz je krmić tak jak ja:
-młodymi świerszczami
-muszką owcówką
Choduje je z sukcesem ale histaryjki z moczem nie słyszałem.
Owszem potrzebują dużej wilgotności!
ja karmie swoje albo muszkami owocowkami ale nie lotami lub malutkimi(bardzo)swierszczamib a i mam pytanie ile dales za rzekotke zabia???
czesc za ile mogl bys mi sprzedac wmiare mlode rzekotki zabie??a masz moze rzekotke australijska lub zabe rogata???
Ja mogę tobie sprzedać żabie za 15zł
pbpbp
Ja bym sie pisal na kilka sztuk zabich za 15
Skad jestes?
Prosze odpowiedz mi na moje pytania co do hodowli zabich :)
Pozdrawiam
Marek
mam do ciebie wielka prozbe jak mogl bys mi napisac cos wiecej natemat rzekotek zabich jaka temp?jaki zbiornik do trzymania bede mial ok 4 narazie mam jedna ale dokupie jeszcze 3 o rozmnazaniu??itp oki bede bardzo wdzieczny
Gdzie kupiłeś te rzekotki zabie i skąd jesteś jesli mógłbys mi trochę sprzedać