Zobacz pełną wersję : Silikon-kiedy wpuścić żółwia do akwa??
Hej!!! Potrzebna mi jest barrrdzo szybka odpowiedź...Właśnie przyklejam półkę dla żółwia wodnego ...na silikon....ile czasu ma to schnąć?? kiedy moge wlewać wode i wpuszczać żółwia?? Z góry dzięki za odpowiedz :P
A ja bym przeczytał etykiete i starsze posty ;-)
heh jak ja kleilem mate do wysepki to na silikonie bylo napisane 24 na 2mm warswe, odczekalem 18 h i jest ok
a ja po 2 h wpuściłam żółwia i tesh jest ok....
RoboCherry
16-05-2014, 01:58
no to gratuluje ja tam odczekałbym ze 24 h no ale jak kto woli...
po prostu nie zachnął może na maxa i jakieś substance mogą jeszcze sie tam uwalaniać, ale dobra, jeśli to silikon akwarystyczny to sie nic nie stanie raczej :P
Ale równierz chodzi o zapach, jak ja posmarowałem całą wyspe sylikonem do klejenia kamyczków, to mi chciało nos wykręcić ;-), nawet mi się troche w głowie kręciło, a co ma powiedzieć taki żółw co jest duzo mniejszy od człowieka.
ale kiedy wpuszczałam żółwia silikon jush wysechł...i była go bardzo mała warstwa...także nie ma sprawy...poprostu byłam ciekawa...czy powinno się dłużej czekać...żółw czuje się świetnie....szaleje po akwa...a teraz ma przebudowane ...więc ciągle wygrzewa się na korzeniu :)
Jak wyschnie to wpuszczaj silikon tak szybko nie puści. Zapraszam na moje tematy na nowszych postach.