Zobacz pełną wersję : mó żółw to mał sadysta
mój żółwik jaszczurowaty dostał trzy gupiki próbował je atakować ale z początku mu to nieszło (jest mały 10 cm) za 3 godziny wyłapł je jednak ale rybki strasznie pokaleczył i nie zjadł ich tylko patrzył jak się męczyły dopiero pózniej okazął im trochę łaski i je pożar
Dobre ale mój żółw czerwonolicy to miał 1 gubik i 2 mieczyki tylko że mój je gonił ich tylko czekał aż same przypłyną i je zjadł. Jedynie uganiał sie za jednym mieczykiem.
a ja mam jakos dziwnie moje 3 ostrogrzbiety jakos wogole za rytbami nie ganiaja maja ich tam okolo 15 w tym branki, pielegnica i poyszczaki i nic nawet sie nimi nie interesuja-dopiero kiedy wposcilem okolo 3 cmdzikie karasie to moja 3 sie nimi zainteresowala! czyz to nie dziwne-teraz kiedy karasie juz "smierdza" tak amo jak ryby w akwa zolwie tez sie nimi nie interesuja!!!
moj hieroglifek mial cos kolo 18 rybek, wlupal je sykcesywnie przez kilka miesiecy, tylko z jednym mieczykiem sie zaprzyjazil ( juz 3 miesiace maja zakopany topor wojenny)
a co do pyszczakow to ja sobie nie wyobrazam jak zolw moze zlapac taka szybka rybe przeciesz one praktycznie sie teleportuja a nie plywaja!
moj czerwonolicek a wlasciwie czerwonolicka dzis zjadla pierwszy raz samiczke gupika balam sie ze ja rozszarpie a ona na jeden raz ja wziela i juz!ale jest duza 27cm dl
tak jestem ciekawa przemon gdzie bedziesz trzymal twojego zolwika jak dorosnie do pol metra slyszalam i czytalam ze dorastaja do 1 metra, mam nadzieje ze nie pomylilam gatunkow i on jest bardzo agresywny, nawet dochodzilo do amputacji dloni i stop u dzieci z powodu atakow czy on jest agresywny juz?
z opisu twojego wynika ze chyba juz jest pytam z ciekawosci czystej bo naprawde ma wyrosnac wielkie gadzisko!
pozdrawiam serdecznie
wierz mi pyszczak to przy brzankach "slimaki":)
wiem żę mój żółwł dorasta dużych rozmiarów i do łagodnych te żółwie nie należą ale mam warunki i środki aby mu zapewnić odpowiednie warunki życia co do zachowania to trzeba będzie uważać i nie popadać w rutynę teraz na razie nie wykazuje jakiś szczególnych agresywnych cech choć zdarz mu się zatakować palca no ten przypadek z głupikami zabicie dla zabawy?bo na pewno nie z głodu no ale taka jego natura ma m nadzieję niedługo poszerzyć o jeszcze jednego żółwia (jego ja by kuzyna Macroclemys Temminki) żółwia śępiego ale to gdzieś około sierpnia
zazdroszcze gdybym mial pienazki na zakup takiego zolwia tez bym sobie kupil!!!!! widzialem taki olbrzymi okaz tylko raz w zyciu w egzotarium w sosnowcu-byl wiegachny-ale juz niestety go tam ne ma:(
piekne zwierze-ale coz kto uwaza ze niebezpiecznie niech uwaza-przeciez ptaszory i weze tez sa niebezpieczne i nie chodzi tu o ugryzenie tylko ukaszenie:)
ale to kwestia uwagi i tyle!!!!!!!!!
przeslij kilka fotek terra i zolwia na mojego maila josetsu@poczta.fm a jeszcze lepiej zamesc ich kilka tutaj!!!!!!!
aparat oda mi kolega w środę to zrobię fotki i mam pytanie do trzymających żółwie czerwonolice i inne jakie rosliny wodne do wystroju akwaterrarium może być moczarka rzęsa i jakie inne?
wszystkie akwarystyczne-rzesa moczarka wywlocznik to rosliny plywajace na dno jakies nurzance amazonki badz kryptokoryny!!!!!