Zobacz pełną wersję : swiderki niesmaczne... ??
wposcilem swojej zolwicy 10 swiderkow... slimakom sie podoba szczegolnie brak zainteresowania ze strony gadziny... laza beztrosko po calym akwa a ona nawet na nie nie spojzy...
W końcu się nimi zainteresuje, choćby z nudów ;)
zastanawie mnie jak on go rozgryzie ??
Theraphos
17-04-2014, 10:27
wyssa:P normalnie rozwali skorupe i zeżre ślimola:P(chyba)
wszama go w całości, razem ze skorupą, ale (jeżeli jest malutki żółwik) wpierw troche połamie i porozrywa, więc woda się może zmącić.
Możesz zgnieść jednego ślimaka na przynętę.
zgniecionego zjadl ze smakiem... i czeka az mu wiecej rozgniote... heh e ale leń...
a mój ma to samo ale z jakim kolwiek pokarmem, zainteresuje się dopiero kiedy mu podam z ręki :D troche to męczące może go spróbuje oduczyć kiedyś, ale narazie niech sobie je z ręki :)
nie chodzi o to ze zreki, rozlinek nie je z reki co mu wrzuce to zje z wody ale swiderkow nie rusza...
Wystarczy że wrzucisz pokarm i wyjdziesz z pokoju, moje też póki mnie widzą szaleją przy szybie nie zwracając uwagi na pływający pokarm.
P.
Moje tyeż nie jedzą świderków, są o wiele twardsze od np. zatoczków. I dobrze oczyszczają akwarium.
P.