Zobacz pełną wersję : jedzenie odchodów
witam.
Mój czerwonolicy oprócz tego że jest największym żarłokiem na świecie to oprócz tego je swoje odchody.Czy coś mu dolega a moze czegoś brakuje.
Andriusza
25-11-2013, 04:33
Hehe, tez jak to po raz pierwszy zobaczylem u swojego to troche sie zdziwilem. Ale one kieruja sie instynktem i czesto pokarm nie do konca strawiony i wydalony zostanie "przerobiony" jeszcze raz. U mnie zdarzalo sie to na poczatku dosc czesto, ale tylko do momentu kiedy zaczalem go porzadnie karmic, tzn. urozmaiconym zarelkiem. Mysle, ze po prostu mial niedobory jakis zwiazkow i chcial je nadrobic, zjadajac wiadomo co :) Nie przejmuj sie wiec tym, byle nie zdarzalo sie to nagminnie, bo moze to swiadczyc wlasnie o niedoborze jakis witamin, albo innych waznych pierwiastkow.
może to swiadczać... dobrze napisane bo jak narazie jeszcze nikt na 100% nie wie dlaczego tak robią....
Ja jednak mysle podobnie jak Andriusza poniewaz faktycznie jeszcze nikt do konca tego nie potwierdzil,natomiast to jest realne wytlumaczenia tego faktu.
Jest to minej wiecej norma ale to jest bardziej instynkt czasami psy czy koty tez to robią a są zdrowe .
Łukasz Czura
26-11-2013, 06:09
Moje żółwie też tak robiły jak były małe (5 cm), a teraz robią to sporadycznie. Wyrosły na silne narazie 14 centymetrowe żółwiki. Jest to chyba normalne, ponieważ robią tak psy i koty oraz inne zwierzęta (jak już napisał FANATOR)
Dzięki, troche sie uspokoiłem.Postaram sie bardziej urozmaicić dietę.