Zobacz pełną wersję : REJESTRACJA ŻÓŁWI
vivaldis
23-11-2013, 06:40
Niedawno slyszalem ze wszystkie gady musza byc zarejestrowane w urzedzie. Mam dwa żówie czerwonolice i chciałbym sie dowiedziec czy musze je zarejestrowac. Słyszalem ze za brak dokumentów grozi wysoka kara pienieżna a nawet wiezienie. Czy to jest prawda?.
wiem że zarejestrować je musisz,ten temat był już na forum,więc użyj magii i naciśnij przycisk 'szukaj'
Nie wszystkie gady muszą być rejestrowane ale z tego co wiem żółwie czerwonolice jak najbardziej !!
Czerwonolice musza byc zarejestrowane!!!
Calkowity koszt rejestracji to 25zl.
Na tzw "oswiadczenie woli" mozna bylo zarejestrowac zolwie do konca pazdziernika 2004r (czyli bez zadnych dokumentow)
W tej chwili zeby zarejestrowac musisz miec jakis dokument stwierdzajacy legalnosc pochodzenia zwierzecia. Jesli go nie masz to nie fatyguj sie nawet do Urzedu bo i tak nic nie zdzialasz:(
Takim dokumentem jest swiadectwo urdozenia w niewoli, ale niektore Urzedy rejestruja tez na podstwie dokumentu rejestracyjnego z innego miasta.