Zobacz pełną wersję : KOCHAMY ZÓŁWIE !!!!
ludzie @
ostatnio mam skłonności do reflekjsi na temat żółwi?
w zeszłym tygodniu siedziałem przed swymi terrariami i zastanawiałem się dlaczego hodujemy te zwierzęta??
Jako skrajny przykład podaję tu chlydre serpentine ??
Żółwie z tego gatunku są cholerykami i od najwcześniejszych lat swego życia utorzsamiają swego właściciela z pokarmem lub z obiekt swoich fimerów...
Pozatym rosną z nich (w bardzo szybkim tęmpie) olbrzymie potwory!
Gryzą i drapią nas dotkliwie, niszczą wszelakiego rodzaju dekoracje !
Psują filtry, rozbijaja żarówki, akwaria! Jednym słowem - B E S T I E!
WIECIE CO !
CHOĆBY, GRYZŁY NAS WSZYSTKIE ŻÓŁWIE JAKIE HODUJEMY I DRAPAŁY NAS TAJ JAK TO JEST MOŻLIWE ! TO MY I TAK BĘDZIEMY JE HODOWALI !!!!!!
DLACZEGO ?????
BO POPROSTU KOCHAMY TE NASZE STWORY !@@
cholera chyba się popłączę//////////////////////
PiotrekP
03-11-2013, 04:11
chyba tak :P
a chelydra hmm fakt bestia :P wczoraj mnie pogryzc chciala jak sprzatalem :P robi sie coraz odwazniejsza.... poczatkow zamykala oczy jak ja bralem teraz juz gryzie i to jak ! ale jeszcz nie drapie....
najlepiej drapie zolwiak chinski .... tego zeby wyciagnac to musze brac dwoma rekoma ,..... gryzie dopieeo jak mu podokuczam ale pazurkami (ma ich mniej bo po 3 na lapce) drapie niezle:)
ale pomimo takich zachowan chyba kazdy lubi swoje zolwie:)
np. stadko mojch czerwonolicych reaguje na wlasciciela ,przychodzac do niego z nadzieja ze bedzie papu:) takie zachowania sa mile:)
wielu ludzi jednak nie rozumie jak mozna kochac zwierze ktore nie ma sierci ,i nie odwzajemnia uczycuc jak pies .....
widzę żę przed świąteczny nastrój Wam się udzielił...... macie racje.... pozdrawiam!
Taaa to prawda :) Żółwie są piękne i choć nie merdają ogonem na mój widok to i tak kocham swoje gadzinki :)
To moje sa troche bardziej towarzyskie:D Probuja gryzc tylko jak sie im skorupe czysci:)
Pozdrowienia dla wszystkich milosnikow tych zwierzat:D
Kochajmy żółwie oraz poprawną polszczyznę.
Nauczcie się kochani starannie pisać. Miejcie szacunek dla siebie ,swoich czytelników i tematu (czyli ŻÓŁWI)
Kiedyś jak wstawałem rano do roboty to wszyscy spali łącznie ż żółwiem. Od niedawna to się zmieniło. Teraz moja żółwica jak tylko zobaczy że kręcę się po pokoju - podpływa do szyby i obserwuje każdy mój ruch. Jak była malutkim żółwiem to tak robiła ale potem podrosła i jej przeszło, a teraz taka niespodzianka. Jak przechodzę w drugi koniec pokoju to "płynie za mną", wystawia tą swoją mordkę ponad wodę i się patrzy. Wiecie jakie to miłe :)
Aleksander
04-11-2013, 07:54
No, u mnie jest podobnie. Wstaję o 6.15, ale okazuje się, że nie pierwsza:) Niuniek jest już od kilku dni o tej porze "na łapach" i wędruje w ciemności po terrarium. W sumie nie znajduję wytłumaczenia, dlaczego tak się dzieje(temperatura w nocy to okolo 19 stopni). Łazi więc sobie powoli, bo jeszcze nie miał okazji sie rozgrzać i czeka na światło:)
Pozdrawiam
Natalia
Aleksander
04-11-2013, 08:06
Jeszcze a propos gryzienia - roślinożerny stepowy potrafi boleśnie ugryźć w rękę, która kojarzy się z pokarmem:) Wczoraj jeden z żółwi dosłownie biegał z otwartym pyszczkiem za moją dlonią wlożoną do terrarium, uniemozliwiając sprzątanie:) Jak rasowy drapieżnik:)
Pozdrawiam
Natalia
Cron Munich
06-11-2013, 06:44
Mowisz ze podaza za toba
moj junior jak tylko zapale swiatlo o 6stej
wychodzi z siebie, usiluje wspinac sie na szybe
wskakuje na wyspe z kamieni i ogolnie rozrabia
mialem na poczatku przeswiadczenie ze chodzi mu o jedzenie ale
chyba nei bo na reszte rodzinki tak nie reaguje
jak wracam z pracy jest podobnie
czesto tez jak siedze przy biurku