Zobacz pełną wersję : łupki
stroozyk
22-07-2013, 17:50
Gdzie można kupić tanio łupki?? Gdzieś przeczytałem że można już nawet od 1.50-3zł za kg ale niewiem gdzie, bo w sklepach akwarystycznych to jest duzo drożej.. dzięki za pomoc.. /pozdrawiam
Cron Munich
23-07-2013, 00:53
NA allegro
MataManX
23-07-2013, 08:59
w centrach ogrodniczych będą w najlepszych cenach, zwłaszcza w specjalizujących się w budowie stawów i dekoracji ogrodów :)
Łukasz Czura
23-07-2013, 10:39
Najlepiej na allegro w dziale Dom i Ogród i poddziale Wyposażenie akwariów. W zoologikach też, ale myślę że tam będzie o wiele drożej wpadnij tu i tu...
Pelomedusa
24-07-2013, 10:07
Łukasz ma rację, na Allegro jest raczej taniej niż w sklepie.
(chyba,że masz gdzieś koło siebie jakieś kamieniołomy: tam jakieś drobne parę kilo można za friko dostać)
Jeśli chodzi o Allegro, z miesiąc temu, jak urządzałem nowe Malawi, kupiłem 30 kg róznych łupków od użytkownika o nicku "Opawcio" Płaciłem 1,90 za kilogram. Miał naprawdę duży wybór. Mogłem odebrać osobiście w Warszawie, tzn mogłem wybrać sobie to, co mi pasowało (kolory, kształty). Miał wtedy biały i kolorowy kwarcyt, czarne grafitowe filitowe, zielone złoto-rude srebrno-rude serycytowe, no i bardzo ładny żółto-beżowy i czerwony piaskowiec. Jeżeli "Opawcio" nie ma akurat aktualnie otwartej aukci na łupki, to z pewnoscia za kilka dni będzie miał nową. Ma też stronę z ofertą ( i chyba jakiś sklep w Warszawie, o ile dobrze pamiętam z rozmowy )
Kliknij: www.grotydoakwarium.com
A i zapytać nie zaszkodzi: pawcio@grotydoakwarium.com
Wbrew pozorom, to nie jest zamierzona reklama.
Pawcio nie jest moja rodziną, nigdy go nie widziałem.
Obsłużyła mnie wtedy jego małżonka albo siostra. Przemiła osoba.