Zobacz pełną wersję : cenchria + constrictor - łączenie gatunków
e.cenchria cenchria ok 60cm z 1.9m b.constrictor terra wertykalne z duza iloscia kryjowek naziemnych i "nagałezistych"
nie rozumiem pytania? czy można trzymać razem? nie.
a niby to czemu niemoznaby bylo jesli weze posiadaja podobne wymagania srodowiskowe, odpowiednio duze terra brak silnego terytorializmu i najlepiej sa jednej plic innego gat to czemu by niby nie- jedynie co mnie martwi to roznica wielkosci ale terra jest na tyle duze ze dwa dorosle boa const spokojnie sobie mieszkaja z wygoda(jest 1)-kompetentni ludzie odezwicie sie 17 lat i regius mnie nie zadowala:)
nie radze jak boa po niej przejedzie to bedzie kapa. trzymac w zasadzie mozesz tylko ja poczekaj az podrosnie.
gdyby były podobnych rozmiarów to owszem mozna by , ale i tak niepowinno mieszać się gatunków.Tu jest róznica w wielkości 130cm w wadze łoOoO i jeszcze troche ... co by było gdyby Boa przez przypadek przeszedł po niej lub też połozył się ?...
widze ze jest pod zdania co ja poprostu przedziele siatka terr konsek dla malucha reszta w grubasa dłonie???
"widze ze jest pod zdania co ja poprostu przedziele siatka terr konsek dla malucha reszta w grubasa dłonie???"
dlaczego ja nie zrozumiałem nic z tego wpisu :|?
Ja czytałem to 5 razy i chyba chodzi o coś takiego...
"więc oddziele kawałek siatką dla malucha a reszte dla duzego"
A teraz do venoma .... lepiej zrób nowe terra ;-)
Kiepski pomysł.
Z tą siatką jeszcze gorszy, siatka może nie wytrzymać ;) Najlepiej oba węże trzymać w oddzielnych terrariach.
heh pozostaje jeszcze opcja ulokowania go z 2,5 m p.m.b -wiem wiem zartowalem asdasdasd dam siatke albo plyte i oddziele terra na dwa mniejsze i tak mialem tak dawno zrobic- iwdze ze Goblin moze pracowac w redakcji tekstow lekko zmęczonych czi -przetłumaczyl lekko niezrozumiala wiadomosc:0 na konkretne literki:0 brawo
Ja bym go umiescil z doroslym L. t. sinaloae, roznica wielkosci bedzie mniejsza i po jakims czasie juz nie bedzie problemu, jesli wiecie o co mi chodzi ;-)
to jest bardzo dobry pomysł :)
Erythroxylon_coca
25-06-2014, 03:16
niema co sie pie****** wzoc tam tez pająki :D hehe ;)
Redtail_Boa
25-06-2014, 04:55
nie mozna trzymac razem, moze to sie zle skonczyc :/ przynajmniej teraz cenchtia jest za mala
Hyhy jak ostatnio wrzucalem do jednego terra 50-60 cm cenchrie z 1m cenchria to juz sie balem bo to tragicznie wygladalo jak zaczely sie razem zwijac. A ty mowisz o roznicy 60 do 1.9 m. Nie wiem czy te dwa weze pozwola sobie na przesiadywanie i splatanie sie miedzy soba bo nie wiem jak to jest z roznymi gat wezy. Ale jesli im roznorakosc gatunkowa nie bedzie przeszkadzac a wydaje mi sie ze nie bedzie to nie radze trzymac razem .. polamane zebra, kregi murowane w takim wypadku.
Siatka mozliwe ze zda egzamin jesli bedzie odpowiednio silna i dobrze umocowana, ale pamietaj ze wtedy ograniczasz przestrzen znacznie dla kazdego z osobnikow. Temu malemu moze to nie bedzie przeszkadzac a nawet byc moze i lepiej dla niego. Ale ten duzy pewnie zmiane odczuje.
Pozdrawiam. :)