Zobacz pełną wersję : zaskroniec:|
http://www.terrarysta.com.pl/forum/album_page.php?pic_id=136&sid=ed69e8cf4d99627b475e3532b9c53515
co sadzicie o podpisie do tego zdjecia?...
mi szkoda slow na to...
Niech ktoś skomentuje to słowami:"Debilu!!! Wypuść tego węża! Jak jesteś taki głupi, że nie wiesz że Natrixy są pod ochroną to nie bierz się za hodowlę węży!"
http://terrarysta.com.pl/forum/album_comment.php?comment_id=26&sid=6a6656743a2008ac4bad7bd973ff8ffc#26
dokladnie tak!
i jeszcze to "wrzuciłem mu myszke do jedzenia..."
ziomus jest wybitny w **** :/
Brak mi słów. I jak w Polsce krajowe gady nie mają być pod ochroną...
Conqueror
19-05-2014, 09:47
Według mnie to on sobie wała puścił a wy sie tak irytujecie. Dał mu myszkę do jedzenia, a wąż zjadł :P Przecierz zaskrońce nie jedzą gryzoni, a swoje ofiary połykają żywcem (płazy i ryby owszem). Zaskronce nie jedzą gryzoni z tego co mi wiadomo, a już napewno nie wystraszony osobnik w terrarium!!!
Kretschmer
19-05-2014, 12:59
nigdzie nie pisało że zjadł
Proponuję napatrzyć się na zdjęcie, bo jutro już go raczej nie będzie...
sam bym je wywalił, niestety nie mam uprawnień.
wiem, zę to troche nieładnie na cudzym portalu, ale niechciał bym, żeby ktokolwiek pomyślał, ze przymykamy oko na takie postawy, ani tym bardziej, ze je popieramy.
Wąż zbożowy kosztuje w granicach 60 - 70 zł. Można go wynosić, pokazywać znajomym.
Po co łapać zwierzę, którego nie można nikomu pokazać i jeszcze zaplacić duże kolegium jak zlapią goscia z gadem ( zaskroniec ).
Z powyższego widać, że trzymanie zaskrońca jest idiotyzmem - nie wspominając o tym, iż zaskroniec broni się wytwarzając brzydki zapach - a więc śmierdzi w dodatku :)
To wszystko dla 60 zł ??
Kolega już został poinstruowany, co będzie, jeśli go nie wypuści, w prawdzie nie jestem w stanie skontrolowac, czy faktycznie wypiuścił, ale widmo prokuratora rozmawiającego nt. grzywny z jego rodzicami chyba na niego podziałało.
I rodzice mają napisać oświadczenie, zę potwierdzają, iż wąż został wypiuszczony.
Chyba to wystarczy.