Zobacz pełną wersję : Boaedon fuliginosus... trzymanie razem ?
Jak w temacie czy mlode machoniowki takie okolo 20 cm i starsze takze sztuk 4 plci nieznanej mozna trzymac razem a jezeli tak to podajcie wymiary pojemnika dla mlodych i wymiary docelowego terra jakie bede poptzreerbowa!
Z gory THX
ja bym je wsadziB razem...
Pituophis
23-04-2014, 12:22
A co to znaczy starsze? Młode można próbować trzymać razem, pod warunkiem rozdziału na płci w wieku 6 miesięcy( ryzyko przedwczesnej kopulacji), ale trzeba SZALENIE uważać przy karmieniu, bo wpadają w amok. Najlepiej każdą trzymaj osobno.
moze bys cos takiego ze jak te starsze sa wieksze(załużmy 20cm) od tych mlodych to starsze moga zjesc mlode. (tak mi sie wydaje)
sorry ze tak zamotalem ale chodzi mi o trzymanie grupki 4 w tym samym wieku... tzn czy mozna trzymac razem nienwiedzac jakiej sa plci i w jak duzym pojemniku trzymac teraz gdy maja po 20 cm i to samo pytanie gdy beda mialy np po 60-80 cm. a jesli chodzi o karmienien to jestem zwolennikiem karmienia w odzdzielnym pojemniku.
Pituophis
24-04-2014, 14:57
Gdy będą miały po 60 cm, trzeba będzie BEZWZGLĘDNIE rozdzielić, chyba, że przypadkiem będą jednej płci. Nie wiem, czy nie lepiej nie hodować każdego osobno, w pojemniku np. #) X 30 cm, przynajmniej początkowo.
dzieki za odpowiedzi... tylko jeszcze niech mi ktos powie jaki duzy pojemnik dla takiego 20 cm maluszka ?