PDA

Zobacz pełną wersję : [ZDJECIE]Klatka, ogrodzenie dla boaskow

Fryzjer
15-04-2014, 11:23
narazie jest skrecona, siatka przybita itd. teraz tylko pogoda duzy basen i jakies konary

koszt siatki, listew, gwozdzi itd. - około 100zł
wymiary - 200x200x60
http://www.naszestrony.net/~fuler/Fryzjer/klatka.jpg

minok
15-04-2014, 11:33
No nie wiem nie wiem czy nie wyjdą z tego:D troche niskie ale ogólnie spoko:D Pieski będą miały towarzystwo;p

AGAM
15-04-2014, 11:46
a spód?? przecież przejdą, jak nie będzie dna.

Shinigami
15-04-2014, 12:09
daj fotke jak skonczysz:) bo narazie bida:P

Pawloosh
15-04-2014, 12:13
A na co im w ogole ta klatka do szczescia? Co z pasozytami? Wiesz, ile w samej glebie, trawie czai sie niebezpieczenstw? Tylko nie pisz, ze "w naturze jest tak czy inaczej..." bo natura to zupelnie inna sprawa... Zupelnie inne warunki... Inne robactwo, ktore moze obsiasc twoje gady...

Zostaw boasy w terra- takie jest moje zdanie. Tam maja wszystko, co im do szczescia potrzebne.

AGAM
15-04-2014, 12:52
wystawienie na polko to dobra rzecz... nie skandalizujcie.... gadom dobrze zrobi jak pobęda na świrzym powitrzu i prawdziwym słońcu, ale klatka musi byc dobrze zabezpieczona...

djtommi
15-04-2014, 14:08
Pawloosh tak na moj gust to on moze powiedizec ze przeciez w naturze jest to samo :) tym baridzje ze tam sa inne pasozyty ktore wlasnie atakuja takie weze a nasze polskie nie koniecznie moga cos mu zrobic. Cos podobnego kiedys pisal Dr.Robert. moim zdaniem to jest bardoz dobry pomysl tlyko ze lepsza by byla wyzsza klateczka tak zeby mozna bylo jakis konarek w sreodek dac bo tak to bedzie seidziec na ziemi.

Stein
15-04-2014, 15:52
klatka moim zdaniem jest calkowicie niepraktyczna szczególnie dla tak nadrzewnych weży jak boasy

Obcy
15-04-2014, 16:04
Stein napisał(a):

> szczególnie
> dla tak nadrzewnych weży jak boasy

hmm hahaha

Fryzjer
15-04-2014, 16:23
hmm moze sa boasy nadrzewne ale po obserwacjach moich gadzinek niepotrzebna by byla wysoka bo one i tak szukaja plaskich powierzchni ewentualnie na wyzszych polkach ale to dlatego bo w terrarium tam znalazly sobie najbardziej odpowiednia temperature

po drugie pasozyty masz tak samo w terrarium (mozna zrobic cos podobnego na podworku)

glownie chodzilo mi o to zeby weze mialy troche wiecej swobody bo watpie zeby taka klatke ktos z was w domu postawil (mi by ona z tych wymiarach co jest zajela 1/5 pokoju tzn podlogi) w niej wezyki beda mogly sobie zaczerpnac swiezego powietrza z natury :), po drugie duzy basen po trzecie beda mogly sie w calosci rozciagnac i to napewno nie koniec plusów rozumiem napewno sa tez minusy ale te minusy sa tak samo jak w terrarium

wiec czy zle czy dobrze zbyt wczesnie oceniac ja tylko moge stwierdzic ze nie powinno im to zaskodzic a wrecz przeciwnie kilka godzin w takim czyms

a co do reszty to okaze.

PyRyLy
15-04-2014, 16:33
ja i tak bym nie pozostawil wezy bez opieki nawet w takiej klatce. Nie lepiej usiasc sobie w ogrodku, otworzyc zimne piwko a weze wpuscic na drzewko :D posiedzisz sobie na sloneczku z 2-3 godznki dziennie, zrelaxujesz sie ty i toje weze. pozdrawiam :)

Fryzjer
15-04-2014, 16:42
no i wlasnie tak zrobie, przeciez ja nie mowie ze weze zostawie bez opieki no wy mnie wogole nie sluchacie

DEXiu
16-04-2014, 06:50
PyRyLy ==> No to to już by był chyba najgenialniejszy pomysł. Zresztą swego czasu była dyskuzja na temat "Jak ściągnąć węża z drzewa" :D Możliwości prawdę powiedziawszy jest nie za wiele, a jedna gorsza od drugiej :/

Fryzjer ==> A według mnie to świetny pomysł taka klatka. O ile pogoda dopisze to będzie w sam raz dla gadzinek :) Mam tylko nadzieję że masz spokojny odosobniony ogródek - pamiętaj o babciach-Rambo i innych histeryczkach szwendających się po ulicy ;)

Obywatel_Snejk
16-04-2014, 10:30
fajne a nie boisz sie pasozytow?

Fryzjer
16-04-2014, 11:57
DEXiu - ojciec ma kamienice i z czym wiaze sie podworko na tylach domu (dostep mam tylko ja, siostra, matka i ojciec chyba ze ktos przejdzie przez mur co wiarze sie z spotkaniem albo ze mna albo z kims z rodziny albo z psami no i z boaskami jak bedzie pogoda), ewentualna babcia to moze przyjsc ktora mieszka ulice dalej ale to ona sama lubi ogladac moje boaski w terrarium

Obywatel_Snejk - Jak to ktos kiedys powiedzial "Nie boją sie tylko idioci"

PyRyLy - hmm jakbym wpuscil gadzinke na moje orzechy to do sciagniecia ich musialbym drabiny uzywac

adrian16
16-04-2014, 16:17
HEH Klatka SPOX !! A czy tam z tyłu nie widac Czasem klatki ze szczurkami które tak smacznie wcina mój boas ?:> :P

Wino
17-04-2014, 03:52
adrian16 jesli chodzi ci o tą w prawym górnym rogu to własnie to jest ta klatka

Fryzjer
17-04-2014, 05:31
hehe no adrian z tej klatki w prawym gornym rogu juz tyle szczurów przyszlo na swiat ze hej :)

prusak
18-04-2014, 13:57
Nice... Moze skorzystam

42d3e78f26a4b20d412==