Zobacz pełną wersję : ugryzienie
Wiem że niedawo już o tym było ale jednak odpowiedzi nie uświadomiły mnie do końca.
Czy jak ugryzie dorosły wąż zbożowy to może przegryć skóre tak żeby sie lała krew???
Żeby się lała krew NIE
Żeby pojawiło się na skórze kilka kropelek krwi TAK
a jakie są najłagodniejsze węże czyli taie co nie gryzą??
tokaga to już kwestia gdzie trafi i co przegryzie :) ale troche polecieć napewno poleci :]
MIałcyś nie ma reguły na węże, ingdy nie wiadomo co wężowi odwali w danej chwili i to kwestoia osobnicza a nie gatunkowa. Jeśli nie bedziesz wykonwyał gwałtownych ruchów i denerwował węża top ine powinien Ciebie ugryżć ;)
miałcyś każdemu węzowi może coś odwalić ale chyba zbozówka kwalifikuje sie do tych najmniej kąsliwych , chociaż u młodych to różnie bywa...
Tak wyglada miejsce po ugryznieniu przez weza dokładniej P.regius. Głowy maja zblizonej wielkosci, wiec fotka pogladowa jak to moze wygladac.To akurat moja reka :P
http://www.master.pl/~gacek/ugr.jpg
Tylko że dusiciele maja zeby ciut dłuższe od właściwych.
jaki duży by ten regiusek??
Conqueror
23-03-2014, 12:27
ale młoda jak ugryzie to czuć tylko delikatne muśnięcie!!!
Conqueror
23-03-2014, 12:32
Pozatym osfojonego węża zbożowego jest strasznie trudno sprowokować... przynajmniej mojego... Nie mam pojęcia co bym musiał zrobić żeby mnie ugryzł!!
po zbozowce jest podobne ugryzienie
wiem bo mnie pogryzla
nie dawalem opatrunku, i przezylem
waz tez ;)
czy takie ukąszenie przez takiego regiuska (zdjęcie ) jest bolesne (w jakim stopniu do czego można to porównać)???????
Marcin Ratajczak
24-03-2014, 22:24
do ukucia w kilku miejscach szpileczką przebijając naskórek
Kretschmer
25-03-2014, 06:13
Dokładnie. Szybkie, lekkie ukłucie. Jak się zorientujesz co się stało to już nic nie czujesz. A ugryzienie jest takie dziwne że krew leci tylko w trakcie, a jak wąż puści (ułamek sekundy) to nic nie leci. Zetrzesz krew i masz problem ze znalezieniem miejsca gdzie Cię ugryzł.
a jakiej wielkości musi być wąż aby przy ugryzieniu poczuć ból???
Kretschmer
25-03-2014, 09:54
zależy co rozumiesz jako ból
noo że jest jakaś większa rana albo no duży ból :)
Kretschmer
25-03-2014, 11:06
Uszczypnij się. Regius większego bólu nie zada.